Tlačové správy

Firma dokáže pri tlači ušetriť zaujímavé sumy

Firma dokáže tlači ušetriť zaujímavé sumy.

Ilustračný obrázok k článku Firma dokáže pri tlači ušetriť zaujímavé sumy
Zdroj: TASR

samotné založenie firmy je náročné, zaberie vám veľa času, nervov a aj peňazí. Preto je dôležité, aby ste sa v podnikaní naučili šetriť. Šetrenie nie je o tom, že sa budete snažiť kúpiť všetko za najnižšiu cenu, dať zamestnancom nízke platy či hľadať najlacnejších dodávateľov. Šetrenie je o tom, aby ste optimalizovali svoje výdavky. Jedným spôsobom, ako znížiť režijné náklady je aj výber správnej tlačiarne. Zdá sa vám to ako zanedbateľná čiastka?

Dôkaz namiesto sľubov

Pozrite sa na jeden z najbohatších futbalových klubov sveta. Nedávno prebehlo médiami, že FC Barcelona zakázala používať vo svojom klube farebnú tlač a všetko sa bude tlačiť čierno-bielo. Vyzerá to smiešne, keď klub s ročnými príjmami 600 miliónov € šetrí na takejto záležitosti. Oplatilo sa im to? Následne dve prestupové obdobia kúpili dvoch hráčov za 80 miliónov €. Bolo to kvôli čierno-bielej tlači? Ktovie, ale prečo to neskúsiť šetriť aj týmto spôsobom?

Aká tlačiareň je pre vás lepšia

Záleží od toho, v akej oblasti podnikáte. Sú firmy, kde vytlačia za mesiac 20 strán a sú firmy, kde potrebujete denne vytlačiť stovky dokumentov. V prvom prípade, keď netlačíte vo veľkom množstve, si pokojne vystačíte aj s atramentovou tlačiarňou. Ale aj pre vás je výhodnejšie si priplatiť a kúpiť si drahšiu laserovú tlačiareň. Prečo? Je rýchlejšia, kompatibilné tonery do laserových tlačiarní vydržia dlhšie (aj 2 – 3 tisíc vytlačených strán) a výsledná cena jednej vytlačenej strany je nižšia ako pri atramentových tlačiarňach.

Dajte si záležať na kvalite tonerov

Opäť je rozdiel v tom, či kúpite najlacnejší toner alebo si radšej priplatíte za kvalitu. Tak ako je atramentová tlačiareň lacnejšia, no celková investícia je výhodnejšia pri drahšej laserovej. To isté platí aj pri nákupe tonerov. Kupujte tonery Samsung, Canon, Epson či Xerox. Áno, priplatíte si, ale tieto tonery vydržia dlhšie a v konečnom dôsledku ušetríte viac, ako keby ste kupovali lacnejší toner s kratšou životnosťou.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM