Webnoviny - Svet

Forsberg v Colorade zvažuje profiligu

WEBNOVINY.SK

Peter Forsberg Foto: SITA/APDENVER 15. septembra (WEBNOVINY) – Švédsky hokejista Peter Forsberg sa objaví po rokoch opäť v drese Colorado Avalanche, nepôjde však o žiadny comeback.

Spolu s ďalšími bývalými hviezdnymi spoluhráčmi vrátane Patricka Roya, Joea Sakica, Mika Ricciho či Clauda Lemieuxa sa zúčastní na oslavách zisku Stanleyho pohára z roku 1996, ktoré sa uskutočnia 7. októbra v Pepsi Centre v Denveri.

Forsberg sa v súčasnosti rozhoduje, či bude pokračovať v kariére alebo ju ukončí. Dôvodom sú neustále zdravotné problémy. Rodák z Örnsköldsviku však ešte nevylúčil ani návrat do NHL. „Nevyzerá to zatiaľ dobre, ale stopercentne som sa ešte nerozhodol. Pripravujem sa aj na to, že ukončím kariéru,“ uviedol Forsberg

Avalanche pred štrnástimi rokmi zdolali vo finálovej sérii Floridu a pre štát Colorado vybojovali prvý veľký triumf v profesionálnom klubovom športe. Úspech sa zrodil hneď v prvej sezóne po presťahovaní klubu z Québecu.

"Vždy, keď niečo vyhráte, máte na to skvelé spomienky. Teším sa, že budem môcť prísť a všetkých opäť stretnúť. Niektorých spoluhráčov som už veľmi dlho nevidel,“ povedal Forsberg.

Dnes tridsaťsedemročný Švéd sa objavoval v poslednom čase na ľade len sporadicky. Problémy mu spôsobovala predovšetkým zranená pravá noha. „Borím sa s tým už veľmi dlho. Som šťastný, že som vyhral ako mladší viaceré trofeje. Bolo by to oveľa ťažšie, ak by som nezískal Stanleyho pohár a stále sa ho snažil vybojovať,“ podotkol Forsberg, ktorý v drese Avalanche strávil desať sezón.

Naposledy sa v ňom objavil v ročníku 2007/08, keď však odohral len 9 stretnutí základnej časti.

SITA, AP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM