Monika Gécziová Regióny

FOTO: Bardejov oslávil 777. výročie ako sa patrí: Pozrite si to NAJ z programu

Bardejov oslavuje v tomto roku významné jubileum. Oslavy 777. výročia jeho prvej zmienky vyvrcholili uplynulý víkend bohatým programom v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bardejov oslávil 777. výročie ako sa patrí: Pozrite si to NAJ z programu
30
Galéria
Foto: Marek Gmitter / Zdroj: Dnes24.sk

Uplynulý víkend, v piatok a v sobotu 28. a 29. septembra, vyvrcholili v našom meste oslavy prvej zmienky o ňom. Tá sa v Ipatievskej kronike objavila v roku 1241. Odvtedy ubehlo presne 777 rokov. „Počas celého roka sa s týmto „anjelským“ číslom stretávame v našom meste skoro všade. Samospráva mesta spolu so svojimi organizáciami pripravila počas roka bohatý program podujatí a rôznych zaujímavých akcií, kde sa tento míľnik času v meste pripomínal viacerými aktivitami,“ vysvetlila Elena Volčkovová z kancelárie prednostu mesta.

Vyvrcholením tohto výročia boli spomínané oslavy, ktoré sa konali na Radničnom námestí v Bardejove a na svoje si tu prišli nielen dospelí, ale i deti. V programe určenom práve im nechýbali klauni, detské divadielka, dračie aktivity, hry, súťaže, dračie balóny, fotenie s maskotmi, či ukážky sokoliarov.

Pre tých skôr narodených bola pripravená ulička remesiel, vizuálna show 3D videomapping, ekumenická slávnostná bohoslužba i vystúpenia rôznych hostí, medzi ktorými nechýbal Ander z Košíc, Gladiator alebo Sima Martausová.

„Bardejov je perla nášho Slovenska. Chcel by som popriať, aby sa v ďalších 777 rokoch mestu darilo tak, ako sa mu darilo počas najúspešnejších rokov jeho histórie. Želám mu, aby odtiaľto ľudia neodchádzali, aby sa sem vracali, aby sa tu rodili noví, malí Bardejovčania, aby Bardejov bolo šťastným miestom pre život každého, kto tu žiť chce,“ zaželal mestu podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši, ktorý sa v piatok zúčastnil slávnostného otvorenia.

Pozrite si v priložeje fotogalérii zábery z osláv!

V OBRAZOCH: Ohliadnutie za oslavami 777. výročia mesta Bardejov
30
Galéria
Foto: Marek Gmitter / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM