Monika Gécziová Regióny

FOTO: Lesy v okolí Bardejova sú plné zveri: TAKTO ju svojím objektívom zachytil poľovník

Zachytiť zvieratá v ich prirodzenom prostredí sa nepodarí každý deň a už vôbec nie každému. Poľovníkovi z nášho okresu to však ide výborne. Veď pozrite sami!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lesy v okolí Bardejova sú plné zveri: TAKTO ju svojím objektívom zachytil poľovník
64
Galéria

Len málo z nás má možnosť vidieť voľne žijúce divé zvieratá a dostať sa k nim doslova na pár metrov. Poľovníci sú na takéto stretnutia zvyknutí. Dennodenne prichádzajú so zvieratkami v lesoch do kontaktu. A niektorým z nich natoľko učarovali, že sa rozhodli zachytávať ich aj hľadáčikom fotoaparátu.

Jedným z nich je aj poľovník z Bardejovského okresu, ktorý sa však rozhodol pre anonymitu. Krásne zábery zvierat robí už roky v lesoch v našom okolí. „Naše lesy sú plné zveri. Dokonca by som povedal, že niektoré druhy, ako napríklad diviaky a jelenice, sú až premnožené. Žeby sa však dostali až k obydliam, sa báť nemusíme. V lesoch majú všetko, čo potrebujú, potravy je dostatok,“ vysvetlil poľovník s tým, že aj prípravy na zimné prikrmovanie sú už v plnom prúde.

Na svojich potulkách lesmi, či na pozorovaní na posedoch, sa tak stretol už so všetkými druhmi, ktoré u nás môžeme nájsť a vidieť. V lesoch v našom okolí sú to jelene, srny, diviaky, jazvece, líšky a veveričky, vlky, či psíky medvedíkovité, ktoré k nám údajne prišli z Ruska, kde boli chované kvôli kožušine.

„Čo sa týka medveďov, u nás asi nie sú. Ja osobne som ešte nemal tú česť. Ale rád by som nejakého stretol,“ smeje sa milovník prírody a amatérsky fotograf, ktorý zvieratá nielen rád pozoruje, ale i fotí. Podľa vlastných slov najčastejšie počas prechádzok alebo z posedov, na ktorých musí zvyčajne čakať aj tri-štyri hodiny. Ale oplatí sa, zvieratá prídu samé a nemusí ich naháňať po lese.

Ako ich svojim fotoaparátom zachytil, si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

OBRAZOM: Zvieratá našich lesov objektívom poľovníka
64
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM