Aktualizované ELA Zo Slovenska

FOTO: V slovenských mestách sú TISÍCE ľudí: Opozícia opäť zvolala protivládny protest

"Raz bude dobre, len nie za Fica." Aj s takýmto transparentom dnes vyšli do ulíc ľudia na protivládny protest.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V slovenských mestách sú TISÍCE ľudí: Opozícia opäť zvolala protivládny protest
10
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V utorok podvečer sa od 18. hodiny opäť konajú opozičné protesty s názvom Zastavme ich. Ľudia vyšli do ulíc v Bratislave, Košiciach, Žiline, Nitre a Banskej Bystrici.

Nebudeme ticho

Protesty zorganizovali opozičné strany – PS, SaS a KDH. Na proteste pred úradom vlády vystúpil predseda PS Michal Šimečka. „Prichádzam sem rovno z parlamentu, kde očakávame, že príde mafiánsky balíček tejto vlády,“ prihovoril sa davu. Podľa neho sa Robert Fico bojí, keď vidí ľudí na námestí.

Na bratislavskom proteste pred Úradom vlády SR vystúpili lídri politických strán, ale aj známe osobnosti. Ľudia skandovali heslá, ako „Slovensko si nedáme“ či „Nebudeme ticho“.

Článok pokračuje pod fotografiou.

30-tisíc ľudí podpísalo petíciu

Petíciu, ktorá žiada stiahnutie novely trestného zákona a novely zákona o úrade na ochranu oznamovateľov korupcie, podpísalo 30-tisíc ľudí, oznámil predseda PS Michal Šimečka.

Signatári vyzývajú vládu na stiahnutie návrhov zákonov, ktoré rušia Úrad špeciálnej prokuratúry, znižujú tresty za korupciu a odoberajú príslušníkom Policajného zboru status chráneného oznamovateľa.

Do ulíc dnes vyšlo viac ľudí ako minule.

Aktualizované 20:00 Na protivládny protest v Košiciach prišlo približne tritisíc ľudí. Viacerí držali v rukách vlajky EÚ, dav na úvod skandoval „Dosť bolo Fica“. Do Banskej Bystrice prišlo protestovať niečo vyše 300 ľudí. Organizátori protestu v Bratislave z Progresívneho Slovenska odhadujú účasť na najmenej 15-tisíc ľudí.

Na utorkovom protivládnom proteste v Bratislave, kde je odhadom 10-tisíc ľudí, vystúpili aj osobnosti z kultúry, napríklad aj Magda Vášáryová, historik Patrik Dubovský či bývalý arcibiskup Róbert Bezák. O svojej účasti na protestoch informoval na sociálnej sieti aj Mikuláš Dzurinda. Na V hlavnom meste sa na proteste ukázal aj prezidentský kandidát Ivan Korčok či bývalý šéf polície Štefan Hamran. Na pódium postupne vyšli aj Kristína Farkašová, Richard Sulík či Milan Majerský.

Druhý spoločný opozičný protest PS, SaS a KDH proti rušenie ÚŠP
10
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM