Webnoviny - Svet

Frešo v Bruseli loboval za eurofondy na obnovu škôl

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/APBRATISLAVA 11. mája (WEBNOVINY) – Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo dnes v Bruseli na pôde EÚ dostal jasný signál, že v novom programovom období od roku 2013 má aj Bratislavský kraj šancu čerpať prostriedky z eurofondov na kompletnú obnovu škôl.

"Chceme, aby sa stredné školy v pôsobnosti BSK stali centrami vzdelávania a voľnočasového využitia s mnohými aktivitami pre študentov,“ povedal Pavol Frešo. Kladné stanovisko Európskej únie je pre Bratislavský kraj impulzom pre bezodkladné začatie rokovaní s národnými orgánmi a ministerstvami, aby sa do nového programového obdobia po roku 2013 zahrnuli aj tieto ciele.

Možnosť čerpania prostriedkov z fondov EÚ na obnovu škôl by bola výrazným posunom oproti súčasnej situácii, keď Bratislavský samosprávny kraj na opravy stredných škôl vo svojej pôsobnosti eurofondy využívať nemôže. „Urobíme všetko potrebné, aby sme v tomto procese boli úspešní, pretože by sme získali možnosť čerpať prostriedky nielen na opravy škôl, ale aj na budovanie ihrísk, plavární, či knižníc,“ zdôraznil Frešo.

Slovensko je jedným z koordinátorov cieľov Dunajskej stratégie v oblasti rozvoja vzdelanostnej spoločnosti. Pre Slovensko, ale aj pre Bratislavský kraj je to jedinečná šanca, ako môže rozvíjať znalostnú ekonomiku, vedu, vo vyššej miere podporovať vedeckých pracovníkov a sústrediť sa aj na rozvoj vysokých škôl. Rovnako to znamená možnosť získať finančné prostriedky aj na nové projekty.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM