Šport

Sevillskí futbalisti prepísali históriu. Otočili duel s Liverpoolom a sú tretí raz v rade víťazom Euroligy!

Finále v znamení čísla tri. Rozhodcovia najprv v I. polčase neodpískali v prospech LFC tri penalty, v tom druhom sa potom Los Rojoblancos vydali za historickým hetrikom práve tromi presnými zásahmi.

Ilustračný obrázok k článku Sevillskí futbalisti prepísali históriu. Otočili duel s Liverpoolom a sú tretí raz v rade víťazom Euroligy!
Zdroj: TASR

Futbalisti Sevilla FC triumfovali v stredajšom finále Európskej ligy 2015/2016 nad Liverpoolom 3:1.

Španielsky obhajca tak získal v EL rekordný tretí titul v rade a celkovo piaty v súťaži. Sevilla už Pohár UEFA, resp. jeho nástupcu EL vyhrala v rokoch 2006, 2007, 2014 a 2015.

Zároveň získala aj priamu miestenku do skupiny Ligy majstrov 2016/2017, čo sa jej nepodarilo umiestnením v Primera Division.

Prvý polčas patril anglickému tímu

„The Reds“ odohrali lepší prvý polčas finále, v ktorom sa stretli dva najúspešnejšie kluby v dejinách súťaže.

Vedenia sa ujali v 35. minúte zásluhou gólu Daniela Sturridga a do konca prvého dejstva si vypracovali ešte dve dobré šance. No nepremenili ich, navyše rozhodcovia pustili tri ruky hráčov Seville v pokutovom území a po zmene strán to už bol úplne iný zápas.

The Reds nezvládli úvod druhej časti

Už po 17 sekundách druhého polčasu vyrovnal Kevin Gameiro a o triumfe Sevilly potom rozhodol dvomi gólmi kapitán Coke.

Sevilla sa do EL posunula ako tretí tím skupiny LM, vo vyraďovačke si poradila s Molde, Bazilejom, Athleticom Bilbao, Šachtarom Doneck a nakoniec aj s Liverpoolom.

finále /Park sv. Jakuba, Bazilej/:

Liverpool FC – Sevilla FC 1:3

Góly: 35. Sturridge – 46. Gameiro, 64. a 70. Coke. ŽK: Lovren, Origi, Clyne – Vitolo, Banega, Rami, Mariano, rozhodoval: Eriksson (Švéd.)

LFC: Mignolet – Clyne, Lovren, Toure (82. Benteke), Moreno – Can, Milner – Lallana (73. Allen), Firmino (69. Origi), Coutinho – Sturridge

Sevilla: Soria – Mariano, Rami (78. Kolodziej­czak), Carrico, Escudero – Krychowiak, N'Zonzi – Coke, Banega (90.+3 Cristoforo), Vitolo – Gameiro (89. Iborra)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM