Lukáš Zavacký Basketbal

Good Angels spravili ďalší krok k titulu: Piešťanky v druhom dueli prevýšili!

V druhom zápase finále Extraligy žien sa basketbalistky Good Angels tešili z víťazstva. Na hosťujúcej pôde si poradili so svojimi súperkami z Piešťan pomerne jednoducho.

Ilustračný obrázok k článku Good Angels spravili ďalší krok k titulu: Piešťanky v druhom dueli prevýšili!
Zdroj: TASR

Úvodné meranie síl bolo oveľa vyrovnanejšie. Basketbalistky z Košíc vyhrali len o 8 bodov, konkrétne 69:61. Tentoraz ale nenechali nič na náhodu. Síce po polovici stretnutia bol stav 27:31 z pohľadu domácich hráčok z Piešťan, no východniarky nakoniec zvíťazili 71:55.

Piešťanské Čajky – Good Angels Košice 55:71 (27:31)

Najviac bodov: Engelmanová 16, Parkerová 12, Oroszová 7 – Oblaková 17, Kupčíková 14, Jurčenková 12, 1000 divákov.

Domácim basketbalistkám úvod vyšiel, po úspešnom trojkovom pokuse Oroszovej viedli 8:4. Potom však pre problémy s faulami musela striedať Parkerová a Čajky sa bez svojej jedinej klasickej pivotky dostali do problémov. To využili skúsené Košičanky, následný deväťminútový úsek vyhrali 12:4 a otočili priebeh stretnutia.

Druhá štvrtina priniesla vyrovnaný basketbal. Výškovú prevahu súperiek nahradili domáce bojovnosťou, nevychádzala im však trojková streľba, keď do polčasu premenili len štyri z 20 ďalekonosných pokusov.

Hneď po zmene strán znížila Oroszová na rozdiel jediného koša (29:31), ale domáce momentum nevyužili. Košičanky sa po sérii rýchlych košov dostali prvýkrát v zápase do dvojciferného vedenia, keď v 27. minúte viedli 45:35. Do záveru tretej časti hry zveľadili hosťky svoj náskok na rozdiel 16 bodov a o výsledku bolo rozhodnuté. V záverečnej štvrtine sa duel už len dohrával.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM