Monika Gécziová Regióny

Hľadáme NAJ osobnosť Bardejova. Kto by si podľa vás zaslúžil tento titul?

Osobnosti, ktoré preslávili svoje rodné mesto. Ľudia, ktorí svojou troškou prispeli k tomu, aby bol Bardejov krajším a lepším miestom pre život. Bardejovčania s veľkým B. Kto je ním či ňou pre vás?

Ilustračný obrázok k článku Hľadáme NAJ osobnosť Bardejova. Kto by si podľa vás zaslúžil tento titul?
Foto: Jano Štovka

Tak, ako v každom inom meste, aj v tom našom žije, či v minulosti žilo, viacero ľudí, o ktorých sa vie trošku viac. Takí, ktorí prekročili hranice tohto mesta i regiónu, či dokonca štátu a robili, či robia, dobré meno Bardejovu u nás alebo v zahraničí. A sú i takí, ktorí sa nepreslávili ničím výnimočným, napriek tomu, výnimočnými sú tým, že urobili čosi, čo prispelo k lepšiemu životu všetkých obyvateľov nášho mesta.

Dávid Gutgessel, zakladateľ kníhtlače v Bardejove, Michal Vilec, hudobný skladateľ a pedagóg, či uznávaný historik výtvarného umenia, maliar a staviteľ v jednej osobe Viktor Miškovský. To je len časť z osobností bardejovskej histórie. A čo tak mená súčasnosti? Silový trojbojár Janík Velgos, bývalý minister hospodárstva SR Vazil Hudák, či napríklad súčasný primátor nášho mesta Boris Hanuščák? Alebo mnohí ďalší…

A kto je tou vašou osobnosťou, ktorú považujete za naj? Dajte nám vedieť do piatka 23. novembra do 12. hodiny. Svoje návrhy na NAJ osobnosť Bardejova môžete do komentára písať priamo pod tento článok, do komentára pod odkaz na článok na našej facebookovej stránke alebo na adresu gecziova@global24.sk. Zo všetkých návrhov vyberieme tie mená, ktoré sa budú opakovať najčastejšie a následne vám dáme možnosť za tú naj osobnosť zahlasovať.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM