Martin Sýkora Krimi Rôzne

Horskí záchranári pátrajú už skoro týždeň po stratenom Čechovi: Nevideli ste ho?

Vo Vysokých Tatrách prebieha od minulého týždňa pátracia akcia po nezvestnom českom turistovi, ktorý sa vybral do Tatier a od piatka (26.10.) sa už neozval.

Ilustračný obrázok k článku Horskí záchranári pátrajú už skoro týždeň po stratenom Čechovi: Nevideli ste ho?
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Horská záchranná služba (HZS) pátra po nezvestnom 53-ročnom českom turistovi z okolia Olomouca, ktorý sa minulú stredu (25.10.) vydal sám do Vysokých Tatier. Zlou správou je, že nekonkretizoval, kam ide. Rodinní príslušníci dostali poslednú správu, že je v poriadku vo štvrtok (26.10.) večer prostredníctvom textovej správy. Od piatku rodina nezvestného nemá o ňom žiadne informácie.

„Pátranie po hľadanom turistovi prebieha každý deň,“ uviedol Peter Svätojánsky z Operačného strediska tiesňového volania HZS s tým, že o priebehu záchrannej akcie je priebežne informovaná rodina nezvestného.„Sprá­va o výsledku bude zverejnená až po ukončení pátrania,“ dodal Svätojánsky. Počasie v Tatrách na niekoľko dní neumožnilo nasadenie vrtuľníka. Pátraniu po turistovi by pomohla informácia od každého, kto nezvestného od piatka do nedele v horách stretol. Hľadaný je 178 cm vysoký a mal pravdepodobne tmavý batoh. Akýkoľvek detail môže horským záchranárom pri hľadaní pomôcť.

Stratený český turista 11/2017
1
Galéria
Zdroj: tatry.cz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM