Krimi

HRÔZA! Svoju mŕtvu mamu ZAKOPAL v pivnici, ďalej za ňu poberal dôchodok

Žena podľa polície zomrela pravdepodobne ešte v decembri minulého roku a jej syn zobral kvôli dôchodku na poštu "dvojníčku"!

Ilustračný obrázok k článku HRÔZA! Svoju mŕtvu mamu ZAKOPAL v pivnici, ďalej za ňu poberal dôchodok
Zdroj: TASR/Martin Baumann , Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Polícia má na stole hrozivý prípad 52-ročného muža z obce Rožňavské Bystré v okrese Rožňava. Ten podľa košickej policajnej hovorkyne Leny Ivanovej vyberal dôchodok za svoju mŕtvu matku, pričom telo 70-ročnej ženy bolo objavené zakopané v pivnici jeho domu!

Čelí obvineniu z podvodu i hanobenia mŕtveho. „Nebyť všímavých pracovníkov rožňavskej pošty, možno by sa do dnešného dňa nebolo zistilo, k akému strašnému skutku došlo,“ uviedla polícia na sociálnej sieti.

Výzor sa im nezhodoval

Obvinený muž prišiel v pondelok na poštu vybrať dôchodok svojej matky, ktorá však pravdepodobne vlani v decembri zomrela.

„Muž so sebou na poštu zobral doposiaľ nestotožnenú osobu, ktorá sa na matku mala vekovo aj vzhľadovo podobať. Všímavým pracovníkom pošty sa však výzor mužovej spoločníčky, aj napriek rôznym výhovorkám, nezhodoval s predloženými dokladmi, a tak zalarmovali políciu,“ priblížila Ivanová.

Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mal muž takto niekoľkokrát vybrať dôchodky svojej matky a peniaze použiť na vlastnú potrebu. Polícia ho preto obvinila z prečinu podvodu a začala zisťovať, čo sa stalo s jeho 70-ročnou matkou.

Hrozný nález v pivnici

„Počas domovej prehliadky v dome 52-ročného muža boli vo výkopovej jame v pivnici nájdené zahrabané ostatky tela bez známok života ženského pohlavia. Ostatky boli prevezené na súdnu pitvu, ktorá potvrdila, že patria 70-ročnej žene,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Ako dodala, na základe výsledkov pitvy a ďalších dôkazov bol muž obvinený aj z prečinu hanobenia mŕtveho.

„Získaná dôkazná situácia potvrdila, že muž s telom svojej matky po jej úmrtí nakladal v rozpore so všeobecnými zásadami morálky a všeobecne vyžadovanou úctou k telu zosnulej osoby, a tiež v rozpore so zákonom o pohrebníctve,“ vysvetlila Ivanová s tým, že vyšetrovanie prípadu naďalej pokračuje.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM