Rôzne

Inšpektori varujú pred drevenou stoličkou: Hrozí riziko poranenia dieťaťa

Slovenská obchodná inšpekcia varuje. Zistila nebezpečný výrobok, ktorý je určený pre malé deti.

Ilustračný obrázok k článku Inšpektori varujú pred drevenou stoličkou: Hrozí riziko poranenia dieťaťa
Zdroj: soi.sk

Ako informuje Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) na svojom webe, jedná sa o detskú stoličku pôvodom z Nemecka. Konkrétne ide o model ROBA, Kombi Natur Jumbotwins.

Detská stolička je určená na kŕmenie, je možné ju rozložiť na samostatnú stoličku a malý stolík. Na chrbtovej časti stoličky sú vyobrazení dvaja sloníci. Na zadnej strane stoličky je vyrazený EAN: 4005317274829, odkaz na technickú normu EN 14988 + A1:2012 a adresa výrobcu. 

Ako informuje SOI, pri tomto produkte hrozí poranenie. “ Testovaná detská stolička na kŕmenie nevyhovela požiadavkám na nebezpečenstvá súvisiace so zádržným systémom. Deti hrajúce sa bez dozoru, v snahe vysunúť sa zo stoličky sa uvoľnia z istiaceho pásu, ktorý sa môže posunúť až v takej miere, že menšie deti môžu zo stoličky vypadnúť alebo vyliezť. Pri pokuse dieťaťa vyslobodiť sa z istiaceho pásu môže dôjsť k rôznym poraneniam a pomliaždeninám.  V krajnom prípade môže dôjsť k situácii, kedy pri páde zo stoličky dieťa utrpí otras mozgu,“- informuje Slovenská obchodná inšpekcia.

V čase šetrenia sa už výrobok nemal nachádzať v ponuke pre spotrebiteľov. “Kontrolovanému subjektu boli uložené záväzné pokyny: nedistribuovať, nepredávať nebezpečné výrobky, zabezpečiť stiahnutie nebezpečných výrobkov z trhu a zabezpečiť informovanie spotrebiteľov o nebezpečnom výrobku a o možnosti jeho vrátenia v každej prevádzkovej jednotke kontrolovaného subjektu,“ informujú kontrolóri zo SOI.

Kontrolóri odporúčajú, pokiaľ niekto túto stoličku vlastní, mal by ju vo vlastnom záujme prestať používať. “Spotrebiteľ má právo predmetný nebezpečný výrobok vrátiť späť a pri uplatnení tohto práva mu bude vrátená kúpna cena,“ informuje Slovenská obchodná inšpekcia.

Zdroj: soi.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM