Webnoviny - Svet

Jazdci kritizujú večerný termín VC Austrálie

WEBNOVINY.SK

Foto: ilustračné foto SITA, AP

MELBOURNE 25. marca (WEBNOVINY) – Piloti formuly 1 dali najavo nesúhlas s rozhodnutím o čase štartu nedeľňajšej Veľkej ceny Austrálie, ktorá rovnako ako minulý rok bude končiť vo večerných hodinách. Preteky sa v Melbourne začnú o 17.00 miestneho času (8.00 SELČ), čo znamená, že západ slnka bude jazdcom znepríjemňovať výhľad, pričom v poslednej zákrute pred cieľovou rovinou im priamo do očí udrie žiariaci horizont. „Už minulý rok boli podmienky v posledných dvadsiatich kolách extrémne nebezpečné. Prejazd poslednou zákrutou bol prakticky na slepo, nič sa nedalo vidieť. Nie je to nič príjemné prechádzať monopostom F1 zákrutou, v ktorej nič nevidíte. Úprimne povedané, prekvapilo ma, že tento formát zostal zachovaný,“ vyjadril svoj názor Poliak Robert Kubica z Renaultu.

Asociácia jazdcov F1 po vlaňajších pretekoch vypracovala kritické hodnotenie zmeny, ktorá mala zvýšiť sledovanosť na európskom televíznom trhu. Piloti žiadali návrat k prijateľnejšiemu termínu, ale ich názor zostal bez odozvy. „Možno musíme po pretekoch povedať, že sme veľmi spokojní, aby sa to budúci rok zmenilo,“ zavtipkoval si na účet zodpovedných Jarno Trulli a dodal: „Nikoho by nezabilo, keby sme odštartovali o hodinu skôr.“

Matador za volantom Rubens Barrichello má výhradu aj k iným rozhodnutiam spoza úradníckeho stola. Nepozdáva sa mu zúženie predných pneumatík, ktoré podľa neho znižuje ovládateľnosť vozidla. „Tu nejde o zlé pneumatiky, ale o zlé pravidlo. Potrebujeme lepšiu mechanickú priľnavosť, to je jediné riešenie. Ovládanie auta sa stalo nebezpečným, pretože my vlastne nemáme predné pneumatiky,“ myslí si Barrichello.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM