Ľubomír Hudačko Futbal

Je považovaný za NAJLEPŠIEHO ľaváka v histórii futbalu: Roberto Carlos má 50 rokov, VIDEO

Lepších ľavákov v celej histórii futbalu by sme hľadali zbytočne. Roberto Carlos sa preslávil prudkými strelami, rýchlosťou a hlavne dynamitom v ľavej nohe.

Ilustračný obrázok k článku Je považovaný za NAJLEPŠIEHO ľaváka v histórii futbalu: Roberto Carlos má 50 rokov, VIDEO
5
Galéria

Bol obrancom, ale paradoxne občas bola jeho činnosť v defenzíve snáď jedinou viditeľnou slabinou. Viac sa totiž venoval útoku, podpore brejkov na brány súpera a strelami z diaľky.

Jeho dynamit v ľavej nohe obdivovali aj mnohí útočníci. Roberto Carlos je bývalý brazílsky reprezentant a hráč Interu Miláno či Realu Madrid. Teraz oslávil jubileum, 10. apríla sa dožil 50 rokov.

Strely trhali siete

Vo svojej kariére hral v dvoch finále majstrovstiev sveta, pričom v roku 2002 ich s Brazíliou aj vyhral.

S Realom Madrid oslavoval štyri majstrovské tituly a trikrát vyhral Ligu majstrov. Vynikal rýchlosťou, súperov bez problémov prešprintoval neskutočnou dynamikou a brankárov ohrozoval prudkými strelami, ktoré trhali siete.

Dodnes je jeho gól z prípravného duelu proti Francúzsku v roku 1997 považovaný za jeden z najepickejších zásahov v histórii.

Priamy kop z veľkej diaľky dokázal zatočiť takým spôsobom, že strela obišla stojacich Francúzov v múre a zdalo sa, že lopta pôjde mimo brány.

Z nulového uhla

Zapadla však do siete, čo bola jedna z najviac zapamätateľných chvíľ jeho kariéry. Nebol to však ojedinelý prípad.

Carlos ľavačkou dokázal skórovať z takmer nulového uhla pri rohovej zastávke, ďalekonosné priame kopy končili v sieti prekvapených brankárov pravidelne.

V Reale Madrid ako ľavý obranca strelil neuveriteľných 50 gólov.

Má 11 detí

Je tak právom považovaný za jedného z najlepších ľavonohých hráčov vo futbale a lepšieho by sme hľadali zbytočne. Zhodujú sa na tom televízni komentátori, novinári či bývalí futbalisti v rôznych interview.

Na záver kariéry si vyskúšal aj angažmány v Turecku, Rusku a v rodnej Brazílii. Je otcom 11 detí, ktoré sa narodili siedmim matkám a je aj starým otcom, vnučku mu jeho dcéra porodila v roku 2017.

Zdroj: YouTube.com/@mrbundesteamchannel
Objektívom: Legendárny futbalista Roberto Carlos oslávil jubileum
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM