Šport

Kalifornia mu na úvod sadla. Majster sveta Sagan ukázal svoju extratriedu

Slovenský cyklista Peter Sagan sa stal víťazom úvodnej etapy pretekov Okolo Kalifornie v uliciach San Diega dlhej 170 km.

Ilustračný obrázok k článku Kalifornia mu na úvod sadla. Majster sveta Sagan ukázal svoju extratriedu
Zdroj: TASR

Obhajca celkového prvenstva triumfoval v záverečnom špurte pred dvojicou Holanďanov Wouterom Wippertom a Dylanom Groenewegenom. Juraj Sagan prišiel do cieľa na 48. mieste, Martin Velits bol 73., Erik Baška 119. a Michael Kolář 120.

Peter Sagan jazdiaci v dúhovom drese majstra sveta získal celkovo 14. etapový vavrín na Okolo Kalifornie.

„Bola to dosť náročná etapa. Po 50–60 km sme museli zvládnuť dlhý kopec a následne zjazd. Trochu fúkalo a bolo zamračené, no nebolo príliš horúco, čo mi vyhovovalo. Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo zvíťaziť," citoval slová jazdca tímu Tinkoff portál cyclingnews.com.

Čaká ho tuhý boj

V druhej etape so štartom v Pasadene sa Sagan oblečie do žltého, tvrdí však, že o popredné priečky sa bude ešte tuho bojovať.

„Dnešná etapa z hľadiska celkovej klasifikácie veľa neznamenala, pretože bola rovinatá a rozhodovalo sa v záverečnom špurte. Ťažké etapy prídu v nasledujúcich dňoch. Udržať sa na čele bude v tohtoročnej edícii Okolo Kalifornie veľmi náročné," dodal víťaz jarnej klasiky Okolo Flámska.

Výsledky 1. etapy Okolo Kalifornie:

1. Peter SAGAN (SR/Tinkoff) 4:20:41 h,

2. Wouter Wippert (Hol./Cannondale)

3. Dylan Groenewegen (Hol./LottoNl-Jumbo)

4. Bryan Coquard (Fr./Direct Energie), 5. Martijn Verschoor (Hol./Team Novo Nordisk), 6. Niccolo Bonifazio (Tal./Trek-Segafredo) … 48. Juraj SAGAN (SR/Tinkoff), 73. Martin VELITS (SR/Etixx-Quick-Step) všetci rovnaký čas ako víťaz, 119. Erik BAŠKA (SR/Tinkoff) +15, 120. Michael KOLÁŘ (SR/Tinkoff) +20

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM