Lukáš Zavacký Hokej

Košickí hokejisti blízko k titulu v základnej časti: Čo nám ešte môže skrížiť plány?

Základná časť Tipsport ligy sa nezadržateľne blíži k svojmu záveru a Košice sú blízko k tomu, aby sa v nej umiestnili ako prví. V týchto prípadoch sa im to nepodarí...

Ilustračný obrázok k článku Košickí hokejisti blízko k titulu v základnej časti: Čo nám ešte môže skrížiť plány?
Zdroj: TASR

Po základnej časti sa tímom v najvyššej hokejovej súťaži na Slovensku odrátajú body, ktoré získali so Skalicou. Tá musela z ligy odstúpiť, keďže trikrát na zápas nepocestovala. Do úvahy preto budeme brať tabuľku už s odpočítanými bod­mi.

V nej sa Košičania nachádzajú na vedúcej priečke s 97 bodmi. A keďže do konca úvodnej fázy sezóny ostávajú už len štyri kolá, predbehnúť ich môže jedine Nitra s 88 bodmi alebo Zvolen s 86 bodmi, ktorý má však zápas k dobru.

Pri rovnosti bodov rozhoduje skóre, ktoré majú Košice vynikajúce, teda rozdiel vstrelených a inkasovaných gólov. Ten je u nich na plusovej hodnote 57. Nitrania, keďže ich odohrajú rovnaký počet ako naši hokejisti – 3 duely do konca základnej časti, ho majú na úrovni 25. Košičanov teda takmer s určitosťou nepredbehnú. Tí by totiž museli vo všetkých stretnutiach prehrať a dostať poriadny debakel. A Nitra vyhrať všetky svoje súboje bez straty bodu.

Maličkú šancu má aj Zvolen. Toho čakajú ešte štyri merania síl. Ak chce pomýšľať na titul v základnej časti, vo všetkých musí ísť naplno a Košičania by museli v ďalších zápasoch nezískať ani bod. Ak by dosiahli aspoň jeden, opäť by rozhodoval rozdiel vstrelených a inkasovaných gólov, v ktorých majú Košice taktiež navrch.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM