RYB Správy Politika

Kotlár preveruje pandémiu, je terčom ÚTOKOV: Zverejnil telefonát plný vyhrážok a VULGARIZMOV

Poslanec Peter Kotlár, ktorý je splnomocnencom pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie, mal dnes tlačovú besedu. Celá sa však niesla v inom duchu, ako avizoval.

Ilustračný obrázok k článku Kotlár preveruje pandémiu, je terčom ÚTOKOV: Zverejnil telefonát plný vyhrážok a VULGARIZMOV
Zdroj: Reprofoto/YouTube.com/eReportTV

Peter Kotlár (SNS) už pred parlamentnými voľbami povedal, že ak sa stane poslancom, posvieti si na priebeh manažovania pandémie. Poslanec Kotlár je známy antivaxer, ktorý počas covidových rokoch spochybňoval očkovanie a aj ako zdravotník priznal, že on a jeho deti nie sú očkované.

Ako vládou menovaný splnomocnenec pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 dnes na tlačovke oznámil, že čelí bezprecedentným útokom.

Tlačovka v prítomnosti kolegu z poslaneckého klubu SNS Rudolfa Huliaka nabrala na obrátkach.

Každodenné vyhrážky

„Nerozumiem, kam sme sa to ako spoločnosť dostali,“ povedal Kotlár. „Ja vám teraz napríklad chcem ukázať spôsoby komunikácie, ktoré mám na denno-dennej báze, nie je to nič príjemného,“ uviedol.

Útokom čelí pre svoju prácu pri zisťovaní toho, ako prebiehala pandémia Covid-19.

Kotlár zároveň obvinil médiá hlavného prúdu, že sa na danej situácii podieľajú. A že jeho tlačovú besedu odignorovali. Napriek tomu, že počas nej hovoril o potrebe vyšetriť manažovanie pandémie a zistiť „pravdu“, tak nepredstavil žiadne konkrétne výsledky či pochybenia, na ktoré komisia prišla.

Útoky na médiá

„Musím vás upozorniť na to, že vy ste skončili. Vy ste na Slovensku skončili ako médiá. Skôr či neskôr, to je otázka času. A ja vidím, že vo veľmi krátkej dobe vzhľadom k tým náladám koaličných politikov sa veľmi rýchlo môže stať, že nikto z nich vám v konečnom dôsledku už nebude dávať žiadnu informáciu, odpoveď na vaše otázky,“ povedal Kotlár.

Následne pustil anonymný telefonát neznámeho muža, ktorý mu volal. „No povedz mi, na čo zomrela moja mama, keď nie na Covid, ty kktko. Má to v úmrtnom liste, ty idiot. Čo mi na to povieš, čo ty ideš vyšetrovať?,“ hovorí muž v telefonáte, ktorý sa nepredstavil.

„Ty sa musíš dať liečiť, veď to je strašné, čo ty rozprávaš,“ odpovedá mu Kotlár. Telefonát pokračuje v podobnom vulgárnom duchu ďalších 5 minút.

„Toto nech je memento, pretože toto sa deje na Slovensku každý jeden deň,“ uviedol k telefonátu Kotlár. „Prosím orgány činné v trestnom konaní,“ a zverejnil telefónne číslo volajúceho. Z redakcie Dnes24 sme sa s neznámym volajúcim pokúšali spojiť, telefónne číslo je však nedostupné.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM