Jakub Forgács Rôzne Zo Slovenska

Krásna Revúčanka zabojuje vo finále Miss Slovensko. Toto o sebe prezradila Radka (20)

Medzi 12 finalistkami súťaže Miss Slovensko má svoje želiezko v ohni aj Revúca. Zoznámte sa s Radkou Grendovou!

Ilustračný obrázok k článku Krásna Revúčanka zabojuje vo finále Miss Slovensko. Toto o sebe prezradila Radka (20)
6
Galéria
Zdroj: archív Radky Grendovej

Radka Grendová (20) je rodená Revúčanka a v našom meste strávila spolu s rodičmi a mladšou sestrou v podstate celý svoj život. Po ukončení základnej školy Hviezdoslavova študovala na Evanjelickom bilingválnom gymnáziu v Tisovci a momentálne študuje prekladateľstvo a tlmočníctvo anglického a ruského jazyka na Univerzite Komenského v Bratislave a už druhý rok učí v jazykovej škole. Ako jediná zástupkyňa z nášho mesta sa dostala do finále prestížnej súťaže Miss Slovensko 2018. Prinášame vám s ňou rozhovor.

Prečo ste sa rozhodli prihlásiť do tejto súťaže?

Do súťaže som sa prihlásila zo zvedavosti. Chcela som skúsiť a zažiť niečo nové. Súťaž Miss Slovensko pre mňa predstavuje veľkú výzvu, tie mám v živote rada a snažím sa chytiť každej príležitosti, ktorú život ponúka.

Mali ste aj podporu vašich blízkych?

Samozrejme, od začiatku ma v tom podporovali.

Pripravovali ste sa nejako špeciálne na kastingy?

Nie, už druhý rok sa kastingy Miss Slovensko konali formou elektronických prihlášok. Stačilo poslať pár fotografií a krátke video o sebe a motivácii stať sa Miss Slovensko 2018, tak som sa rozhodla skúsiť šťastie. Z mnohých prihlásených dievčat sa do semifinále prebojovalo 80, kde následne riaditeľka súťaže Karolína Chomisteková vybrala finálovú dvanástku.

Ako vaša rodina zareagovala na váš postup do finále?

Keď som svojej rodine oznámila postup do finále Miss Slovensko, všetci sa so mnou veľmi tešili, starým rodičom dokonca vybehla aj slzička šťastia. Podpora mojej rodiny ma veľmi teší a práve tá ma posúva vpred.

Panuje medzi finalistkami rivalita? Aký ste kolektív?

Máme za sebou prvé sústredenie, kde sme mali možnosť lepšie sa s finalistkami spoznať. Dievčatá sú super, všetky sa tešíme že sme súčasťou projektu Miss Slovensko. Rivalitu medzi finalistkami nepociťujem, každá je krásna iným spôsobom a každá má šancu vyhrať.

Čo všetko vás čaká v najbližších dňoch?

O týždeň nás čaká ďalšie sústredenie plné rôznych aktivít, ktoré súvisia s prípravami na finálový večer Miss Slovensko 2018. Počas nasledujúcich sústredení absolvujeme mediálne tréningy, tréningy chôdze, rôzne fotenia a módne prehliadky, na čo sa už veľmi teším.

Vďaka čomu si dokážete udržiavať postavu? Máte nejaké tipy?

Postavu sa snažím udržiavať zdravým životným štýlom, no štíhlu postavu a dlhé nohy mám po tatinovi. :)

Finálový večer sa blíži. Z čoho máte najväčšie obavy?

Obavy z finálového večera zatiaľ nemám. Sú pred nami celé tri mesiace, počas ktorých máme možnosť pripravovať sa, ale tréma určite príde.

Ako najradšej trávite voľné chvíle?

Keďže mám voľného času popri štúdiu na vysokej škole veľmi málo, rada ho trávim so svojou rodinou a priateľmi. Veľmi rada si taktiež zašportujem, teraz v zime mám najradšej lyžovanie.

Aký máte vzťah k Revúcej?

Revúca je moje rodné mesto, na ktoré môžem byť hrdá nielen tým, že sa tu nachádza Prvé slovenské gymnázium, ale aj nádhernou prírodou v našom okolí. Prežila som tu krásne detstvo aj študentské roky a vždy sa sem veľmi rada vraciam. O Revúcej sa hovorí, že je tu veľa krásnych žien a dievčat, preto by som ich chcela povzbudiť, aby tiež nabrali odvahu a išli za svojím snom.

A čo nejaké plány a sny do budúcna?

V blízkej budúcnosti plánujem v prvom rade dokončiť vysokú školu. Milujem cestovanie a cudzie jazyky a v budúcnosti by som si chcela založiť v našom regióne vlastnú jazykovú školu.

Na záver by som chcela poďakovať všetkým priateľom a známym za podporu a hlasy, ktoré mi doteraz poslali v rôznych anketách. Veľmi si to vážim.

Nezabudnite si pozrieť Radku Grendovú aj na fotografiách v našej priloženej galérii!

Je Revúčanka a dostala sa do finále Miss: Pozrite si krásnu Radku na fotkách
6
Galéria
Zdroj: archív Radky Grendovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM