Barbara Dallosová Rôzne

Kremnica má vlastný zraz motorkárov: Premiérová otváračka mototuristickej sezóny sa blíži

Nablýskané stroje sa stretnú priamo v centre historickej Kremnice. Zraz bude niesť názov príznačný pre mestečko obklopené vrchmi - mototuristický. Motorkári si budú môcť vybrať z dvoch okruhov.

Ilustračný obrázok k článku Kremnica má vlastný zraz motorkárov: Premiérová otváračka mototuristickej sezóny sa blíži
Zdroj: TASR

Žiarska moto jazda je už tradičnou jarnou akciou, v Kremnici doposiaľ zraz nadšencov vrčiacich strojov nemali. Premiérové podujatie s podtitulom ,,otvorenie mototuristickej sezóny" sa na pešej zóne uskutoční 30. apríla.

Od Bratislavy až po Michalovce

,,V Žiari vždy býva otvorenie sezóny motorkárov, keď som tam minulý rok bol, tak som videl, koľko tam bolo Kremničanov, tak sme to chceli mať aj v Kremnici," vysvetľuje organizátor Silvester Truban, ktorý, ako sám hovorí, patrí medzi ,,blatových", teda terénnych motorkárov.

Motorkári z historického mestečka a jeho okolia si hovoria Kremnickí šarkani, organizátori však čakajú i účasť cezpoľných. ,,Môžno príde 50 účastníkov, možno príde 200, ktovie. Ale prisľúbených máme už teraz motorkárov od Bratislavy až po Michalovce," hovorí o predpokladanej účasti Truban.

Dva okruhy

Na podujatí, ktoré začína o 11:00 hod., bude zabezpečené parkovanie i bufetové občerstvenie. Program sľubuje ukážky jazdy zručnosti, možnosť povoziť deti aj country hudbu.

O pol druhej odštartuje turistický výjazd okolím, na ten organizátori vybrali dve trasy. Ako vysvetlil Truban, chceli tak vyhovieť majiteľom rôznych druhov motoriek. Tí budú mať na výber.

,,Enduro bude mať okruh smerom na Banskú Štiavnicu, cez Hodrušu, smerom na Janovu Lehotu, Kopernicu a naspäť. Druhý okruh je pre naháčov a čopristov, tí pôjdu cez Krahule na Hornú Štubňu, Turčianske Teplice a naspäť," priblížil.

Foto: ilustračné

Otvorenie mototuristickej sezóny v Kremnici bude mať premiéru
1
Galéria
Zdroj: Mesto Kremnica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM