Kristína Kožiaková Šport

Kronika v sebe ukrýva skvosty, horehronským futbalistom nabehnú zimomriavky: Dedinská výstava praská vo švíkoch! FOTO

Unikátna výstava je určená pre všetkých, ktorých zaujíma nielen šport, ale aj história. Pokocháte sa nad krásnymi starými zábermi, nahliadnuť môžete aj do rôznych kníh, metodík či evidencie zápasov. Pozrite FOTO.

Ilustračný obrázok k článku Kronika v sebe ukrýva skvosty, horehronským futbalistom nabehnú zimomriavky: Dedinská výstava praská vo švíkoch! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Ľubomír Danko sa venujem kronike Valaštianskeho futbalu od roku 1988. „Vtedajšiu kroniku som prebral od pána Jožka Kána. Spracoval som ju do formy, ktorú je možné aj vystavovať,“ prezradil nám Danko. Stará kronika bola vraj ťažká, veľká a zložitá na prenášanie aj vystavovanie.

Ako sme sa dozvedeli, kronika sa stále aj v dnešnej dobe dopĺňa a aktualizuje. Pridávajú sa nové fotky, zápasy aj informácie.

Prvá výstava

„Toto je prvá výstava, ktorú kronika absolvuje. Doteraz som to mal doma v pivnici.Niektoré fotky boli aj v krabiciach. Bolo mi to ľúto, že to nemôže vidieť viac ľudí, a tak vznikol nápad s výstavou,“ upresňuje vystavovateľ.

Na výstave nájdete naozajstné skvosty. Nachádzajú sa tu fotky a dokumenty od roku 1920, a to už je poriadna doba.

Záujem prekvapil

Podľa slov Danka je záujem o výstavu naozaj veľký. „Dnes tu boli dokonca aj žiaci zo základnej školy. Som rád, že to verejnosť zaujíma,“ prehlásil spokojne.

Prezradil nám, že včera sa výstavy zúčastnil aj klub dôchodcov.„Bolo milé, ako ľudia žasnú nad fotografiami lebo našli svojich otcov, synov či známych. Sú to veľmi pekné spomienky.“

Okrem starých fotografií môžete vidieť rôzne výstrižky z novín, zostavy futbalistov či dokonca záznamové listy zo stretnutí a dochádzku na tréningy. Výstavu zdobia aj mnohé poháre, ktoré sú úspechom Valaštianskeho futbalu aj v dnešnej dobe.

Môže vás zaujímať:

Unikátne archívne FOTO z Chopku, ktoré treba vidieť: Svetový pohár má reprízu, účesy a čelenky zostanú TOP naveky :)

História futbalu vo Valaskej: Písal sa rok 1920....
21
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM