Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

KUPOVANIE našich politikov? V Ruskej relácii bola reč o podpore Harabina a Čarnogurského

Hosť v ruskej diskusnej relácii by okrem dvoch známych mužov finančne podporil aj niektoré Rusku naklonené médiá.

Ilustračný obrázok k článku KUPOVANIE našich politikov? V Ruskej relácii bola reč o podpore Harabina a Čarnogurského
Zdroj: TASR/M. Baumann, F. Iván

V ruskej diskusnej relácii sa stalo jednou z horúcich tém Slovensko. Časť relácie so slovenskými titulkami sa začala šíriť medzi slovenskými užívateľmi sociálnej siete TikTok.

Čarnogurský a Harabin

V párminútovom zázname má slovo Arayik Stepanyan, ktorý pôsobí ako prvý podpredseda Akadémie geopolitických problémov. Stepanyan Slovensko vo svojom prejave označil ako jeden z národov, ktorý má k Rusku blízko.

„Keď si vezmete napríklad Slovensko. Je tam bývalý premiér Čarnogurský, je tam najvyšší sudca Harabin a tak ďalej. Títo ľudia sú absolútne proruskí. Majú tam ohromný elektorát. Prečo nepomáhame týmto politikom zmeniť režim, ktorý je k nám nepriateľský?“ povedal v emotínvom prejave gestikulujúci Stepanyan.

Priateľstvo za peniaze

V relácii padlo aj meno Georga Sorosa, amerického finančníka, ktorého dezinfoscéna vo svojich teóriách často používa ako príklad ničivého vplyvu západu na zvyšok sveta. Stepanyan zdôraznil, že ak Slovensku môže dávať peniaze Soros, mala by tak urobiť radšej Ruská federácia.

„Na Slovensku sú vlastenecké televízie, rádia a podobne. My môžeme tieto zdroje financovať, aby mohli pracovať a hovoriť pravdu,“ povedal ďalej hosť diskusie.

Jeho oponenti vrátane moderátora relácie protiargumentovali tým, že nepovažujú za správne, aby sa Slováci s Rusmi kamarátili „za peniaze“. Rečník však stále trval na svojom a tvrdil, že spomínaným Slovákom a médiám treba dať šancu.

Ruskí agenti

Len nedávno boli medializované informácie o niekoľkých Slovákoch, ktorí mali dodávať informácie ruským tajným službám. Týkať sa mali záujmov NATO a Ozbrojených síl SR.

Do kauzy mohli byť zapletení napríklad bývalý funkcionár vojenskej akadémie v Liptovskom Mikuláši, dopisovateľ dnes už štátom zablokovaného webu Hlavné správy či bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby (SIS).

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM