Zo zahraničia

KURIOZITA DŇA: Mesto obyvateľom ZAKÁZALO toaletný papier! Podľa starostky išlo o omyl

Oficiálny list pobúril obyvateľov. Vedenie mesta im v ňom zakázalo používať toaletný papier.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Mesto obyvateľom ZAKÁZALO toaletný papier! Podľa starostky išlo o omyl
Zdroj: Unsplash.com

Spolu s augustovým vydaním radničného časopisu prišiel obyvateľom stredočeského mestečka Chýně list, po ktorého prečítaní neverili vlastným očiam.

Vedenie mesta im v ňom totiž zakázalo používať toaletný papier.

„Vlhčené obrúsky a toaletný papier, textílie, silónové pančuchy,“ písalo sa v liste, ktorý obyvateľov nabádal, aby tieto veci spoločne s kameňmi, štrkom, pieskom a kovovými predmetmi nehádzali do toalety a drezu. Informoval o tom portál tn.cz.

Chyba, ktorá rozrušila obyvateľov

Medzi obyvateľmi vyvolal dokument poriadny rozruch. Začali ho šíriť na sociálnych sieťach. Starostka mesta Anna Chvojková však vysvetľuje, že obyvateľom určite toaletný papier zakázať nechceli. Údajne im však z textu pred toaletným papierom vypadlo jedno slovíčko. „Pre explicitnú správnosť češtiny sa malo zopakovať slovo vlhčené,“ povedala.

Zákaz sa mal totiž týkať vlhčeného toaletného papiera. Ako vysvetľuje portál, vlhčený toaletný papier je z iného materiálu ako ten bežný. Podobne ako vlhčené obrúsky môže spôsobovať upchatie kanalizačných potrubí. Podľa odborníka sa bežný toaletný papier v potrubiach nariedi či rozpustí a čističky odpadových vôd sú na neho pripravené.

„Problémy s kanalizáciou máme v jednej lokalite, ktorá je napojená na prečerpávaciu stanicu, a tým, že ľudia nemajú svoje čerpadlá ako v iných častiach mesta, sa odpad nerozomelie a s prečerpávacou stanicou máme kvôli tomu problémy,“ informovala starostka, ktorá nedorozumenie s listom vysvetľuje tým, že celú vec mala na starosti jej kolegyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM