Jakub Forgács Rôzne

Kuriozita v Bystrici, o ktorej vie málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na týchto uliciach :)

Najobývanejšou ulicou v Banskej Bystrici je jednoznačne Tatranská. Sú, však aj ulice, či dokonca uličky, ktoré majú obyvateľov ako šafránu. Trúfli by ste si tipnúť, koľko ľudí evidujú na banskobystrických uliciach s najmenším počtom obyvateľov?

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita v Bystrici, o ktorej vie málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na týchto uliciach :)
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Banská Bystrica nielen svojou rozlohou, ale aj počtom obyvateľov, patrí medzi väčšie mestá na Slovensku. K 31. decembru 2015 nás tu žilo 76 988. Tunajší obyvatelia sú roztrúsení po väčších či menších uliciach, ktorých tu máme až 279.

Prvenstvo si v počte obyvateľov drží Tatranská ulica, na ktorej žije 4 370 obyvateľov. O takmer tisícku menej má Tulská ulica s 3 320 obyvateľmi. Tretiu priečku si drží Starohorská ulica, aj keď už s výraznejšie nižším počtom obyvateľov, ktorých tu žije len 2 172.

Okrem ulíc, na ktorých žijú stovky, ba až tisícky obyvateľov, sú aj ulice, kde sused suseda pozná ako brata, veď ich v jednej ulici býva len pár desiatok. A ako by sa vám žilo na uliciach, kde svojich susedov spočítate na prstoch jednej ruky? Takých ulíc je v našom meste hneď niekoľko.

Koľko obyvateľov teda evidujú na uliciach s najmenším počtom obyvateľov? Na Hutnej, ale aj Drienkovej ulici sú evidovaní iba po dvaja ľudia. Na Železnej a Zadarskej iba štyria. Posledné ulice sú však vo výstavbe.

Čítajte tiež:

Máme sa naozaj na čo tešiť: Veľký prehľad TOP 30 podujatí v Bystrici v roku 2016

Už stáročia čnie nad Bystricou, no skutočne ho poznáte? 5 zaujímavostí, ktoré ste o Urpíne možno ani netušili

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM