Zo zahraničia

Ľudia v PANIKE vybiehali na ulicu! Neďaleko Istanbulu udrelo silné ZEMETRASENIE

Zemetrasenie s magnitúdou 5,1 postihlo v pondelok oblasť južne od najväčšieho tureckého mesta Istanbul.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia v PANIKE vybiehali na ulicu! Neďaleko Istanbulu udrelo silné ZEMETRASENIE
Zdroj: imeteo.sk

Otrasy bolo cítiť aj v niektorých častiach Istanbulu, kde ľudia v panike vybiehali na ulice; informácie o prípadných zraneniach či materiálnych škodách neboli bezprostredne zná­me.

Ľudia vybiehali na ulice

Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo v hĺbke deviatich kilometrov v Marmarskom mori, približne 60 kilometrov južne od Istanbulu, uviedol turecký úrad pre zvládanie katastrof a núdzových situácií (AFAD).

Budovy sa podľa reportérov agentúry AFP triasli na ázijskej i európskej strane Istanbulu. Televízie priniesli zábery, na ktorých vidno, ako ľudia v reakcii na otrasy vybiehali na ulice a snažili sa dostať do bezpečia.

Ničivé zemetrasenia

Istanbul, najľudnatejšie mesto Turecka, na nachádza blízko tzv. severoanatolského zlomu, ktorý je jedným z najaktívnejších na svete, pripomína AFP.

Zemetrasenie s magnitúdou 7,6 s epicentrom na východnom okraji Istanbulu pripravilo v roku 1999 o život viac než 17-tisíc ľudí. Počet obyvateľov Istanbulu sa odvtedy zhruba zdvojnásobil na približne 16 miliónov.

Vo februári tohto roka si dve mohutné zemetrasenia na juhovýchode Turecka vyžiadali životy dovedna viac než 50-tisíc ľudí a zničili desaťtisíce budov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM