Jakub Forgács Krimi

Lúpežný prepad na Spiši: Keď zbadáte vek páchateľov, budete krútiť hlavami!

Do pozornosti polície sa dostala až trojica mladíkov. Tí podľa slov mužov zákona totiž lúpežne prepadli za bieleho dňa 25-ročného muža.

Ilustračný obrázok k článku Lúpežný prepad na Spiši: Keď zbadáte vek páchateľov, budete krútiť hlavami!
Zdroj: TASR

„Spišskonovoveskí policajti vypátrali a zo zločinu lúpeže obvinili dvoch tínedžerov z Krompách (14 a 15). Títo v stredu v popoludní na poľnej ceste medzi ulicami Stará cesta a SNP v Krompachoch, spoločne s maloletým komplicom (11), lúpežne prepadli muža (25) z Krompách,“ informoval krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

„Potom čo ho zastavili si vypýtali cigarety, pričom poškodený muž im odpovedal, že ich nemá a pokračoval v chôdzi. Dobehol ho najmladší z trojice, ktorý ho zozadu podkopol. Následne na poškodeného skočil da čelom ho udrel do hlavy. V tom dobehli obaja obvinení a muža násilím držali na zemi, kde mu spoločne odcudzili baseballovú čiapku, retiazku a prstene z chirurgickej ocele a následne ušli,“ pokračoval Szabó.

Ako ďalej uviedol, poškodenému spôsobili škodu vo výške cca 70 eur a zranenia s dobou liečenia do sedem dní. Obvinení sú stíhaní na slobode a v prípade dokázania viny im ako mladistvým hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na tri až osem rokov. „Najmladší z páchateľov (11) vzhľadom na svoj vek nie je trestne zodpovedný,“ dodal Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM