Regióny

Máte obľúbenú reštauráciu, podujatie, či kultúrne zariadenie? Nominujte ich na ocenenie kraja

Aj tento rok sa hľadajú tí najlepší v cestovnom ruchu v rámci Prešovského kraja. Nominovať ich môže ktokoľvek, o víťazovi rozhodne hlasovanie i odborná porota.

Ilustračný obrázok k článku Máte obľúbenú reštauráciu, podujatie, či kultúrne zariadenie? Nominujte ich na ocenenie kraja
Zdroj: KOCR Severovýchod Slovenska

Ocenenie Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja organizuje krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska už od roku 2014. Hlavnou úlohou je oceniť a motivovať ľudí, ktorí pracujú v cestovnom ruchu v Prešovskom kraji, pomáhajú pri jeho rozvoji a môžu byť vďaka svojim kvalitám vzorom pre ostatných. Informovala o tom Barbora Čechová z KOCR Severovýchod Slovenska.

V kategórii Osobnosť cestovného ruchu budú udelené ocenenia za celoživotný prínos, vzdelávanie, podnikanie a rozvoj cestovného ruchu v samospráve. Tiež je možné nominovať produkty, ktoré v roku 2018 prispeli k rozvoju turizmu a k zvýšeniu návštevnosti kraja, ako napríklad rôzne podujatia, atrakcie, festivaly a podobne. V kategórii zariadenia môžu byť nominované kultúrne zariadenia, zábavno-relaxačné zariadenia a atrakcie, informačné kancelárie a tiež ubytovacie a reštauračné zariadenia. Kategória NAJ zamestnanec je otvorená šikovným zamestnancom z oblasti služieb, ako sú sprievodcovia a informátori v kultúrnych a informačných zariadeniach, kuchári, barmani, someliéri, čašníci a podobne.

„V Prešovskom kraji pôsobí mnoho skúsených a šikovných osobností, ktoré participujú na rozvoji cestovného ruchu v rozličných oblastiach. Či už je to vzdelávanie, podnikanie, samospráva i celý komplex oblastí obsiahnutý v celoživotnom prínose. Aj v tomto ročníku chceme takýchto ľudí predstaviť verejnosti a ponúknuť ich životné úspechy ako zdroj inšpirácií,“ uviedol Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska.

Na základe nominácií verejnosti vyberie ocenené osobnosti a produkty odborná porota. V kategóriách NAJ zariadenie CR a NAJ zamestnanec CR si víťazov zvolí verejnosť v online hlasovaní. Taktiež verejnosť rozhodne aj o najobľúbenejšom produkte cestovného ruchu. Online hlasovanie sa uskutoční od 14. decembra 2018 do 13. januára 2019.

„Neoddeliteľnou súčasťou rozvoja cestovného ruchu je skvalitňovanie poskytovaných služieb. Kvalitné služby, ochotný personál a atraktívne produkty lákajú návštevníkov a podpisujú sa na raste turizmu v regiónoch i celom kraji. Už samotné nominácie v týchto kategóriách sú uznaním dobre odvedenej práce,“ doplnil Janoško.

Nominácie je možné zasielať do 30. novembra 2018 poštou alebo mailom. Všetky informácie nájdete na stránke www.severovychod.sk.

Nominácie je možné navrhnúť v týchto kategóriách:

I. Osobnosť cestovného ruchu: (rozhodne odborná komisia)

  1. Celoživotný prínos v oblasti CR
  2. Rozvoj CR v samospráve
  3. Vzdelávanie v oblasti CR
  4. Podnikanie v oblasti CR

II. NAJ produkt CR (rozhodne odborná komisia a jeden produkt vyberie aj verejnosť v online hlasovaní)

III. NAJ zariadenie CR: (rozhodne verejnosť v online hlasovaní)

  1. NAJ kultúrne zariadenie
  2. NAJ zábavné/relaxačné zariadenie, atrakcia
  3. NAJ informačné zariadenie CR
  4. NAJ ubytovacie zariadenie
  5. NAJ reštaurácia

IV. NAJ zamestnanec CR (rozhodne verejnosť v online hlasovaní) Do kategórie patria zamestnanci v oblasti služieb v CR

Zdroj: KOCR Severovýchod Slovenska
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM