Zuzana Ročeňová Rôzne

Michalovská radnica plánuje výťah: Pre koho bude prioritne určený?

Medzi investičnými projektmi, ktoré si na nasledujúce roky naplánovali mestskí poslanci je aj jedna zaujímavá novinka. Samospráva sa chystá v budove magistrátu umiestniť výťah. Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku Michalovská radnica plánuje výťah: Pre koho bude prioritne určený?
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci mestského zastupiteľstva na svojom poslednom rokovaní schválili Program rozvoja mesta Michalovce na roky 2015 – 2018. Tento strategický dokument obsahuje plánované investičné aj neinvestičné aktivity v meste na nasledujúce volebné obdobie. Ako uviedla hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková medzi spomínanými plánmi je zahrnutá aj úloha – v budove mestského úradu urobiť výťah pre ľudí s pohybovými ťažkosťami.

„Zatiaľ je tento projekt v štádiu príprav. Pri jeho riešení plánujeme využiť dispozičné možnosti a pravdepodobne átrium budovy,“ povedala Palečková.

Úradníci občas vybavujú klientov na prízemí. „V súčasnosti zabezpečujeme vybavovanie imobilných klientov tak, že v prípade potreby príslušní zamestnanci prídu ku klientovi na prízemie, resp. zabezpečíme poskytnutie pomoci pri transporte imobilného klienta na poschodie.“

Všetky naplánované úlohy v Programe rozvoja sa Mesto Michalovce podľa slov hovorkyne vynasnaží naplniť a pre ich realizáciu vyvinie maximálne úsilie. „Hovoriť však zatiaľ o konkrétnych krokoch je predčasné, nakoľko v súčasnosti prebieha rozpracovanie úloh do plánu realizácie podľa jednotlivých rokov s ohľadom na ich finančné zabezpečenie,“ uzavrela Palečková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM