Webnoviny - Svet

Na festivale bude mať zastúpenie aj Slovensko

WEBNOVINY.SK

Foto: youtube.comBRA­TISLAVA 3. mája (WEBNOVINY) – Na 46. ročníku Medzinárodného filmového festivalu Karlovy Vary, ktorý sa bude konať v dňoch 1. až 9. júla, bude mať svojho zástupcu aj Slovensko. Do oficiálnej medzinárodnej súťažnej sekcie Na východ od Západu bol prijatý celovečerný hraný debut režiséra Petra Krištúfka Viditeľný svet, ktorý vznikol v koprodukcii JMB Film & TV Production a STV (RTVS) s podporou Ministerstva kultúry SR a Audiovizuálne­ho fondu.

Autorský film režiséra a úspešného spisovateľa Petra Krištúfka je napínavá a tajomná psychologická dráma o osamelom mužovi, ktorý sa pokúša nájsť svoje šťastie pozorovaním šťastia iných. V hlavnej úlohe sa predstaví český herec Ivan Trojan, ktorého diváci poznajú najmä z filmov Petra Zelenku Samotári (2000), Príbehy obyčajného šialenstva (2005) či Karamazovci (2008).

Vo filme hrá aj česká herečka Jana Hlaváčová a známi slovenskí herci Kristína Turjanová, Martin Mňahončák, Dagmar Bajnoková či Marián Mitaš. Na filme spolupracoval oceňovaný kameraman Martin Štrba (Záhrada (1995), Krajinka (2000), Pokoj v duši (2009)), ako aj talentovaný strihač Maroš Šlapeta (Hranica (2009), Ďakujem, dobre (2009)).

Pre produkčnú spoločnosť JMB Film & TV Production ide už o druhú účasť na MFF Karlovy Vary. V roku 2007 po diváckej cene na MFF v Bratislave sa film Polčas rozpadu (2007) režiséra Vlada Fischera dostal do sekcie Dni kritikov Variety.

Informácie agentúre SITA za JMB Film & TV Production poskytol Ondrej Starinský.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM