Regióny

Nádhera na kolesách v obrazoch: Cestami Zemplína sa preháňali skvostné veterány

Na 12. ročníku Zemplín Veterán Rallye sa zišlo rekordných 164 veteránov! Na cesty vyrazili historické limuzíny, športové vozidlá i motocykle.

Ilustračný obrázok k článku Nádhera na kolesách v obrazoch: Cestami Zemplína sa preháňali skvostné veterány
10
Galéria
Zdroj: TASR

Ako uviedol organizátor podujatia Slavko Maďar, 12. ročník Zemplín Veterán Rallye bol výnimočný tým, že sa pokúsili urobiť ustanovujúci rekord v počte veteránov na jednom mieste. „Zišlo sa tu 164 veteránov, automobilov, motocyklov a iných vozidiel ako napríklad autobusov a traktorov,“ priblížil.

Po ustanovujúcom rekorde na Námestí osloboditeľov v Michalovciach účastníci v piatok pokračovali do Trnavy pri Laborci, kde sa konala výstava historických automobilov a motocyklov s výstavou retro traktorov. Následne išli na Zemplínsku šíravu. V sobotu cestovali za pamiatkami UNESCO, zastávku mali aj v Humennom.

Trojdňové podujatie vyvrcholilo v nedeľu v Michalovciach vyhlásením výsledkov diváckej súťaže o najkrajší automobil a motocykel Zemplín Veterán Rallye 2017.

Zraz nebol podľa slov organizátora typickou rallye. „Je to propagačná jazda formou poznávacieho zájazdu, iba že na vlastných vozidlách. Účastníkom ukazujeme krásy Zemplína, prírodné a kultúrne pamiatky,“ vysvetlill Maďar.

Nestretli ste ich na ceste? Pozrite si v pripojenej fotogalérii zábery z 12. ročníka Zemplín Veterán Rallye.

FOTO: Limuzíny, športiaky i motocykle. Zemplínom jazdili nablýskané veterány
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM