Webnoviny - Svet

Novým volebným lídrom SDKÚ by mala byť Radičová

WEBNOVINY.SK

Iveta Radičová, Ivan Mikloš Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 9. februára (WEBNOVINY) – Voliči opozičných strán by na mieste volebného lídra SDKÚ-DS radšej videli Ivetu Radičovú ako Ivana Mikloša. Vyplýva to z telefonického reprezentatívneho prieskumu, ktorý agentúra Polis Slovakia uskutočnila v dňoch 5. až 7. februára na vzorke 917 respondentov. Tých sa anketári pýtali na otázky súvisiace s dianím v SDKÚ-DS. Vzhľadom na fakt, že politicky ide najmä o problém opozície, vo výsledkoch sú uvedení voliči parlamentnej opozície, vrátane strany Most-Híd a SaS, uviedol Ján Baránek z agentúry Polis Slovakia.

Za to, aby volebnou líderkou SDKÚ-DS bola Iveta Radičová, sa vyjadrilo takmer 66 percent opýtaných voličov opozície. Medzi voličmi SDKÚ-DS sa pozitívne k Radičovej stavia 63,3 percenta. Ivana Mikloša by na poste volebného lídra chcelo mať niečo cez 24 percent oslovených prívržencov opozície. Podľa 31,7 percenta voličov SDKÚ-DS by volebným lídrom mal byť Mikloš.

Podľa prieskumu má väčšie šance získať viac voličov pre SDKÚ-DS Iveta Radičová. Myslí si to 73 percent sympatizantov opozície, pričom to isté si myslí takmer 72 percent voličov SDKÚ-DS. V Miklošove schopnosti presvedčiť voličov verí vyše 19 percent voličov opozície, medzi voličmi SDKÚ-DS je toho názoru takmer 22 percent.

Fakt, že súčasný šéf strany Mikuláš Dzurinda odstúpil z postu volebného lídra SDKÚ-DS a nebude ani kandidovať do parlamentu v júnových parlamentných voľbách, hodnotí pozitívne skoro 72 percent oslovených, rovnako sú o tom presvedčení aj samotní voliči SDKÚ-DS.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM