Ľubomír Hudačko Rôzne

Obľúbený učiteľ Varga na svoj prvý deň v škole nezabudne: Žiaci sa smiali, učiteľka hanbila!

Anton Varga sa v našej ankete spomedzi študentov elektrotechnickej priemyslovky v Prešove stal najobľúbenejším učiteľom a tak sme sa zaujímali o jeho profil vyučujúceho podrobnejšie. Zaspomínal si na deň plný smiechu a tým bol jeho prvý školský deň v úlohe učiteľa. Rozhodne naň nezabudne :-)

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený učiteľ Varga na svoj prvý deň v škole nezabudne: Žiaci sa smiali, učiteľka hanbila!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Anton Varga na prešovskej priemyslovke uči už 29. rok, no na ten svoj prvý deň v role učiteľa rozhodne len tak nezabudne. Udiala sa mu totiž príhoda, ktorá mu dodnes leží v pamäti. A nečudo :)

Viac už nám porozprával samotný Anton Varga. „Môj prvý deň v role učiteľa? To bola zábava,“ začal rozprávať obľúbený prešovský pedagóg a na tvári sa mu zračil hneď úsmev. Ako pokračoval, väčšinou sa týždeň pred začiatkom školského roka nastupuje do školy. On nastúpil však 1. septembra. A čakala na neho príhoda, ktorá mu dodnes ostala v pamäti.

„Prišiel som v obleku a v kravate, ako býva zvykom. Pán zástupca ma poslal zisťovať stavy, koľko žiakov nastúpilo do ročníka. Kolegyňa o mne nevedela a keď som prišiel k nej a povedal jej počet, opýtala sa ma, že z ktorej triedy som. Bol som mladý, mal som 26 rokov. Ja hovorím, že som váš kolega, žiaci sa smiali a ona sa zahanbila a ospravedlňovala sa. Bolo to pred žiakmi v triede a bolo to fakt zábavné,“ hovorí nám s úsmevom.

Ako nám ďalej prezradil, žiaci v škole si ho nedoberajú. No v tejto škole zavše príde na slovné spojenie, kedy sú trhania kútikov zaručené. „Niekedy sa na hodine povie výraz "výboj medzi guľami“ a o smiech je postarané," dodal pre spravodajský portál Prešov 24 s úsmevom.

Čítajte tiež:

Žiaci si ho zvolili za svojho naj, porozprával nám veľa zaujímavého: Rozhovor s obľúbeným prešovským učiteľom

Je prísny, ale proste frajer: Toto je najobľúbenejší učiteľ prešovskej elektrotechnickej priemyslovky!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM