Webnoviny - Svet

PALKO: S Most-Híd sme sa nedohodli na Mikloškovi

WEBNOVINY.SK

Vladimír Palko, František Mikloško Foto: SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 9. februára (WEBNOVINY) – Predvolebná koalícia medzi stranou Most-Híd a Konzervatívnymi demokratmi Slovenska (KDS) podľa predsedu KDS Vladimíra Palka nevznikla, pretože sa nevedeli dohodnúť na umiestnení Františka Mikloška na kandidátke strany Most-Híd. „Navrhoval som strane Most-Híd, aby niektorí kandidáti z KDS boli na ich kandidátke. Nedohodli sme sa na umiestnení Františka Mikloška na kandidátke. My sme navrhovali, aby bol v prvej osmičke, Most ponúkal pre neho umiestnenie za 12. miestom. To sme odmietli,“ uviedol Palko pre agentúru SITA.

Mikloško je podľa Palka politik, ktorý dvadsať rokov stál v prvej línii zápasu o pokoj medzi Slovákmi a Maďarmi na Slovensku. „Zápasy, ktoré viedol boli veľmi ťažké. Bol mnohokrát za to napádaný. Most hovorí, že je stranou slovensko-maďarského porozumenia, preto sa nám nezdalo možné, aby Mikloško bol niekde až za 12. miestom. Na tomto sme sa nezhodli a preto KDS nebude kandidovať na kandidátke Mostu. Nemusíme byť v parlamente za úplne každú cenu,“ vyhlásil Palko, ktorý sa odmietol vyjadrovať k ďalšiemu postupu KDS pred voľbami.

Béla Bugár a Peter Zajac dnes ohlásili, že strana Most-Híd a Občianska konzervatívna strana (OKS) pôjdu do parlamentných volieb, ktoré budú 12. júna, spoločne. Kandidáti OKS sa objavia na kandidátke Most-Híd od dvanásteho miesta a podľa pravidla, že v každej desiatke, s výnimkou prvej, bude jeden kandidát OKS. OKS na kandidátku nasadí svojich lídrov i ľudí z regiónov. Obe strany sú však pripravené rokovať aj o vytvorení veľkej koalície, ktorú ponúka SDKÚ-DS.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM