Tlačové správy

Pánske kabáty - ako by mali sedieť? Prečítajte si naše tipy!

Práve sa začína sezóna kabátov, pre mnohých najštýlovejšie obdobie v roku. Ak by ste mali mať len jediný kus vrchného oblečenia, kabát je vynikajúcou voľbou. Hodí sa ku všetkému a každému mužovi pričaruje závideniahodnú eleganciu.

Ilustračný obrázok k článku Pánske kabáty - ako by mali sedieť? Prečítajte si naše tipy!
Zdroj: Bolf

To samozrejme platí najmä v tom prípade, ak vám dokonale sedí. Čo si teda všímať pri výbere, aby váš nový kabát vyzeral, ako keby ho šili priamo na vás? Máme pre vás pár užitočných rád, ktoré vám pomôžu ušetriť si sklamanie.

Treba si kupovať o číslo väčší kabát?

Určite ste už niekde počuli, že kabát si treba kupovať o číslo väčší ako oblečenie, ktoré bežne nosíte. Je to najmä kvôli tomu, aby ste mali priestor na vrstvenie a mohli sa pohodlne pohybovať a ohýbať ruky. Nie vždy sa ale môžete spoliehať na toto pravidlo.

Vždy závisí od konkrétneho strihu. Príliš tesný kabát pohodlný nebude, no ani veľký vám neurobí dobrú službu. Pri nákupe preto odporúčame voliť radšej tento postup:

  1. zistite svoje miery – odmerajte sa krajčírskym metrom a naozaj nepodvádzajte, veď si predsa chcete nájsť dokonalý kabát, nie?
  2. porovnajte vami namerané údaje s informáciami vo veľkostnej tabuľke pri vybranom modeli, aby ste sa uistili, pre ktorú veľkosť sa máte rozhodnúť.

Vizuálne zhodnotenie správnej veľkosti

Pri skúšaní kabátu majte na pamäti tieto informácie:

  • ramenné švy by mali ležať presne na ramenách, aby opticky nedeformovali ich proporcie.
  • žiadne záhyby na pleciach nie sú prípustné!
  • dĺžka rukávov je ideálna, ak vám z nich netrčí sako a ak ohnete ruku v zápästí do pravého uhla dlaňami nadol, rukáv sa dotýka hornej časti ruky.
  • zapnite si kabát a zistite, či sa v ňom necítite stiesnene. Ak ho skúšate iba rozopnutý, nezistíte, či vám naozaj dobre sedí. Odporúča sa kabát skúšať na oblečení, ku ktorému ho plánujete nosiť.

Štýl kabátu zaváži

Pánske kabáty sa vyrábajú v rôznych strihoch, preto si vyberajte štýl, ktorý najviac vyhovuje vašej osobnosti. Voľnejší štýl je v poriadku, ak na správnych miestach sedí, ako má, nepôsobí príliš rozmerne a ťažkopádne a neuniká vám teplo. Ak máte radšej vypasovanejšie oblečenie, kabát by mal perfektne priliehať k postave. To znamená, že keď ho zapnete, nemusíte sa báť, že v najširšej časti alebo pri pohyboch odstrelíte gombíky či roztiahnete zips. Vtedy je niečo zle a treba sa poobzerať po inom strihu alebo väčšom čísle.

Dlhý verzus krátky kabát – kedy sa rozhodnúť pre ktorý?

Elegantný dlhý kabát má na mužoch neopísateľné čaro, no ak vám nebola nadelená výška a ste skôr nízkej postavy, rozumnejšie pre vás bude, ak siahnete po strednej dĺžke nad kolená. Hoci sa výber dĺžky obyčajne odvíja od preferencií nositeľa, nezaškodí mať na mysli pár optických trikov, ktoré vám môžu pomôcť vyvážiť postavu. Stávkou na istotu je dĺžka do polovice stehien, tá pristane každému mužovi.

Pestrú ponuku moderných pánskych kabátov v rôznych štýloch nájdete v internetovom obchode Bolf. Oplatí sa využiť akcie a dopriať si štýlový kabát na prechodné obdobie alebo zimný model za fantastickú cenu!

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Bolf.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM