Zo Slovenska

Počasie zhatilo plány. Tri festivaly u nás predčasne ukončili, ľudia sú sklamaní

Piešťany, Nitra a Bratislava, tri známe hudobné podujatia boli kvôli nepriaznivému počasiu cez víkend odvolané.

Ilustračný obrázok k článku Počasie zhatilo plány. Tri festivaly u nás predčasne ukončili, ľudia sú sklamaní
Zdroj: Facebook

„Je nám to ľúto, ale z bezpečnostných dôvodov sme nútení festival ukončiť,“ hlásili zhodne organizátori Top Festu, Fun Radio Dohody a podujatia Hip Hop Žije Festival. Všetkým trom plány zmarilo nepriaznivé počasie.

Frustrácia v Piešťanoch

Plány organizátorov i zúčastnených fanúšikov Topfestu narušili hromy, blesky a dážď. „Je nám to ľúto, ale program na festivale Topfest 2016 musel byť z bezpečnostných dôvodov, kvôli pretrvávajúcemu vetru a dažďu, zrušený. Ďakujeme všetkým za účasť a pochopenie,“ hlásili organizátori na Facebooku.

Po vystúpení Kabátu, ktorý podľa oficiálneho vyjadrenia usporiadateľov podujatia ponúkol nezabudnuteľnú show, dostala najvyššiu prioritu bezpečnosť. Ťahák Topfestu UK Subs si tak namiesto koncertu pozreli štvrťfinále majstrovstiev Európy vo futbale medzi Nemeckom a Talianskom (1:1 pp, 3:2 na penalty).

„Nanič program a ešte aj z toho nanič programu polku zrušia,“ kritizoval na sociálnych sieťach užívateľ Deiwid Stále Rocker, pričom nespokojných fanúšikov rockovej party bolo viac, rovnako tak tých, ktorí si mysleli, že podujatie nebolo treba rušiť, len na niekoľko minút pozastaviť, pokiaľ sa počasie umúdri.

PREČÍTAJTE SI: Varovanie meteorológov: Počasie nás cez víkend poriadne vyšťaví teplotami i búrkami!

Sklamanie aj v Nitre

Frustrácia sa v sobotu kumulovala aj pod Zoborom. V Nitre bol po koncerte Fragile Queen zrušený jeden zo série koncertov festivalu Fun rádio Dohoda.

„Žiaľ, kvôli búrke z bezpečnostných dôvodov končí. Ďakujeme všetkým za účasť a pochopenie. Najbližšie sa vidíme 30.7. v Malackách,“ informovali organizátori.

Nespokojní hiphoperi

Silný vietor, dážď i konzultácia s meteorológmi, políciou a hasičmi stáli aj za rozhodnutím ukončiť Hip Hop žije festival. „Ide nám v prvom rade o vašu bezpečnosť a tá je pri aktuálnych poveternostných podmienkach veľmi ohrozená. Aj po konzultácii s políciou, hasičmi, SHMÚ, manažmentom Pusha T, sme dospeli k tomuto rozhodnutiu,“ znie oficiálne stanovisko usporiadateľov.

Práve Pusha T, rodák z newyorského Bronxu, na Twitteri sľúbil, že sa do hlavného mesta Slovenska vráti. „Kvôli zlému počasiu bola show v Bratislave zrušená, sľubujem ale, že sa sem vrátim,“ napísal.

Organizátori menovaných festivalov mali na zreteli príklad trenčianskej Pohody, kde v roku 2009 spadol jeden zo stanov a zabil dvoch ľudí.

„Je to správne rozhodnutie, nič nie je dôležitejšie ako ľudský život. Mnohí nadávajú, sú sklamaní, ale radšej nebyť na koncerte dokonca, ako potom zažívať životné traumy,“ zhodli sa na Facebooku viacerí.

Festivaly - búrka
6
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM