Zuzana Vajayová Futbal

Portugalci ďakovali fanúšikom, frustrovaný Ronaldo mieril do šatne

Útočník Cristiano Ronaldo nezvládol záver úvodného zápasu Portugalska v B-skupine na EURO 2012, ktorý juhoeurópsky tím prehral s Nemeckom (0:1).

Frustrovaný Ronaldo po skončení zápasu rýchlo opustil ihrisko a dal si dole kapitánsku pásku. Kým jeho spoluhráči ešte ďakovali divákom za podporu, Ronaldo bol už v tuneli smerujúcom do šatne. „Žiadny zápas nie je perfektný,“ povedal Ronaldo, ktorý pri záverečnom tlaku Portugalska pripravil tri šance, no jeho tímu sa nepodarilo vyrovnať. „Bol by som radšej, keby som bol častejšie pri lopte, no nedalo sa to.“

V poslednej minúte prišiel Ronaldo ku striedačke so žiadosťou o vodu. Nikto z tímu však nevstal, aby mu ju podal. Ronaldo nahnevane zakričal a keď mu konečne podali fľašu, iba potriasol hlavou. „Všetci poznajú Ronalda,“ povedal nemecký obranca Jerome Boateng. „Nedá sa stopercentne ubrániť, ale ako tímu sa nám to podarilo. Nemal viac ako dve či tri strely na bránku.“

Portugalsko čaká v B-skupinena EURO ešte Dánsko a Holandsko. Tím od Ronalda očakáva góly. V kvalifikácii bol so siedmimi presnými zásahmi najlepším strelcom Portugalcov a s 32 gólmi z 87 reprezen­tačných zápasov je tretí najlepší strelec v histórii portugalského národného tímu.

Paradoxne, Ronaldov dlhoročný rival Lionel Messi z Barcelony v sobotu hetrikom pomohol Argentíne k víťazstvu nad Brazíliou 4:3. Messi zdolal Ronalda v ankete FIFA o najlepšieho futbalistu sveta už trikrát za sebou. Argentínčan v španielskej lige v tejto sezóne získal korunu kráľa strelcov práve pred Ronaldom.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM