Regióny

Poznáte niekoho, kto nezištne pomáha iným? Hľadajú sa výnimoční dobrovoľníci z nášho kraja

Ľudí, ktorí pomáhajú iným bez nároku na akýkoľvek zisk, je našťastie veľa. V Prešovskom kraji sa aj tento rok hľadajú dobrovoľníci so srdcom na dlani. Nominovať ich môže ktokoľvek.

Ilustračný obrázok k článku Poznáte niekoho, kto nezištne pomáha iným? Hľadajú sa výnimoční dobrovoľníci z nášho kraja
Zdroj: TASR

Výzvu na predkladanie nominácii na udelenie ocenenia Krajské srdce na dlani 2018, zverejnilo Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) už po 16. krát. „Snahou Prešovského dobrovoľníckeho centra (PDC) je vyzdvihnúť a oceniť ľudí, ktorých dobrovoľná práca je výnimočná, vysoko prospešná a ktorí sú inšpiratívnym príkladom pre ostatných. Krajské srdce na dlani 2018 je tradíciou, ktorá štartuje svoj 16. ročník. Počas tohto obdobia sme ocenili 104 jednotlivcov a kolektívov,“ uviedla podpredsedníčka PDC Juliana Hajduková s tým, že od roku 2014 ocenili i osem organizácií.

V tomto roku sa krajské ocenenie udeľuje v kategóriách dobrovoľník/jed­notlivec, skupina (kolektív), organizácia, ktorá dlhodobo pracuje s dobrovoľníkmi, a firma vytvárajúca podmienky pre svojich zamestnancov na zapájanie sa do dobrovoľníctva alebo podporujúca dobrovoľnícke projekty na území Prešovského kraja.

V každej kategórii sa zohľadňuje oblasť pôsobenia dobrovoľníka, skupiny i organizácie. Jednotlivé kategórie sú rozdelené na oblasti vzdelávanie a osvetová činnosť, ochrana životného prostredia a environmentálna výchova, sociálna pomoc a zdravotnícke služby, kultúra, umenie, knihovníctvo a kultúrne dedičstvo, komunitný rozvoj a občianska spolupatričnosť a jednorazový, výnimočný a inšpiratívny čin jednotlivca – dieťaťa aj dospelej osoby.

Návrhy je potrebné zaslať do 15. novembra, a to buď poštou, alebo elektronicky. Nominačný hárok aj bližšie informácie o súťaži nájde verejnosť na portáli www.dobrovolnictvopo.sk. O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodne hodnotiaca komisia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM