ELA Správy Rôzne

PREDPOVEĎ počasia na Veľkú noc sľubuje nezvyčajné teploty! O pár dní skočíme do LETA

Tohtoročná Veľká noc, ktorá prichádza pomerne skoro, prinesie na naše územie počasie, ktoré určite mnohých poteší.

Ilustračný obrázok k článku PREDPOVEĎ počasia na Veľkú noc sľubuje nezvyčajné teploty! O pár dní skočíme do LETA
Zdroj: Mesto Topoľčany

V kalendári máme ešte len marec, ale počasie sa správa ako v apríli, čoho svedkami sme boli aj uplynulé dni. V sobotu cez naše územie postúpil studený front, za ktorým sme sa dostali do veľmi silného severozápadného prúdenia, ktoré do našej oblasti prinášalo početné prehánky a dokonca aj búrky, informuje iMeteo.sk.

Počasie na Veľkú noc

Predpoveď počasia na Veľkú noc sľubuje nezvyčajné počasie. Numerické modely naznačujú, že nad Britskými ostrovmi sa usadí veľmi hlboká tlaková níž a medzičasom sa nad východným Stredomorím usadí tlaková výš.

„Výrazná zmena nás čaká už na Veľký piatok, kedy začneme príliv teplého vzduchu pociťovať na teplotách. Maximálne teploty sa na Veľký piatok dostanú na +13 až +20 °C. To však bude len začiatok príjemného počasia,“ dodáva iMeteo.

Biela Sobota, Veľkonočná nedeľa a aj Veľkonočný pondelok by mali na Slovensko priniesť veľmi príjemné, slnečné a mimoriadne teplé počasie. Cez víkend sa pri slnečnej oblohe dostanú teploty na Slovensku na neuveriteľne vysoké hodnoty od +17 do +24 °C.

Takéto teploty rozhodne nie sú na koniec marca bežné. Veľká noc tak prinesie teploty, ktoré budú až o 10 °C vyššie ako je bežné.

Počasie sa pokazí po Veľkej noci

Všetko to vygraduje na Veľkonočný pondelok, kedy by pred blížiacim sa studeným frontom mal príliv teplého vzduchu vyvrcholiť. Šibačky by sme mali stráviť pod slnečnou oblohou, pri ktorej hrozí, že teploty atakujú hranicu letného dňa, ktorá je +25 °C.

Predpovede naznačujú, že hneď v utorok by cez naše územie mal začať postupovať studený front, ktorý stabilné a teplé počasie ukončí. Priniesť by mal zrážky, ale môžu sa vyskytovať aj búrky.

Ilustračné foto

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM