han Zo Slovenska

Premiér Heger sa POĎAKOVAL Česku a Poľsku: Najväčšiu poklonu vzdal ministrovi Naďovi!

Slovenský premiér Eduard Heger (OĽANO) sa poďakoval Česku a Poľsku za ochranu slovenského vzdušného priestoru do dodania stíhačiek F-16.

Ilustračný obrázok k článku Premiér Heger sa POĎAKOVAL Česku a Poľsku: Najväčšiu poklonu vzdal ministrovi Naďovi!
Zdroj: Facebook.com/Eduard Heger - predseda vlády SR

Na sociálnej sieti v tejto súvislosti vyzdvihol vzájomné partnerské vzťahy, hovorí o silnom priateľstve.

„Týmto krokom nám potvrdili, že Slovensko má vo svojich susedoch silných priateľov a oporu. V časoch, keď Ukrajina čelí brutálnej ruskej invázii, je dôležité, aby naše nebo bolo zabezpečené. Patrí im za to moja veľká vďaka,“ uviedol premiér.

Hlavne Naďovi

Poďakoval sa aj ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi a jeho tímu za ich prácu. „Za relatívne krátky čas sa práve pod vedením Jara Naďa dostala naša obrana konečne do kondície, v akej nebola dlhé desaťročia,“ do­dal.

Dohodu o tzv. „air policing“ podpísali minister obrany SR Jaroslav Naď, česká šéfka rezortu Jana Černochová a poľský minister Mariusz Blaszczak v sobotu v priestoroch Leteckej základne Malacky-Kuchyňa.

Kedy prídu?

Prvé kusy stíhačiek F-16 by mali prísť na Slovensko v roku 2024. Nahradia tak stíhačky MiG-29, ktoré sa uzemnia. Naď opakovane poukazoval na problémy s ich prevádzkou z technického, medzinárodno-politického i bezpečnostného hľadiska, ale aj z hľadiska dostupnosti pilotov. Nevylúčil ich poskytnutie Ukrajine – rokuje sa o finančnej alebo materiálnej náhrade.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM