Katarína Vlčková Krimi

Prípad z Prievidze má to najsmutnejšie pokračovanie: Malé dieťatko (†4 mes.) v nemocnici zomrelo

Celým Slovenskom otriasol prípad malého kojenca, ktorý ležal v klinickej smrti v banskobystrickej Detskej fakultnej nemocnici. Dieťatko však zraneniam podľahlo. Kriminalisti tak pozmenili obvinenie na otca Miroslava na prečin usmrtenia. Prečítajte si, ako pokračuje vyšetrovanie prípadu.

V článku Nové info z otrasného prípadu prievidzských rodičov: Dieťatko v klinickej smrti! sme vás informovali o prebiehajúcom vyšetrovaní v prípade malého kojenca, ktorý ležal v bynskobystrickej nemocnici. Prípad však nabral iný rozmer.

Krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová informovala, že v prípade 43-ročného Miroslava z Prievidze poverený kriminálny vyšetrovateľ zmenil obvinenie z ublíženia na zdraví na prečin usmrtenia.

„V tejto veci prebieha naďalej intenzívne policajné vyšetrovanie. Dieťa bude podrobené súdnej pitve v Ústave súdneho lekárstva. V rámci súdnej pitvy budú riešené otázky súvisiace s intoxikáciou dieťaťa. Na základe znaleckého posudku, ktorý je v súvislosti s nariadenou súdnou pitvou, ako i ďalšími procesnými úkonmi policajný vyšetrovateľ zváži ďalší postup. Za tento skutok je v zmysle zákona trestná sadzba odňatia slobody na dva až päť rokov,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM