Webnoviny - Svet

Proces o FC Liverpool sa začne v utorok

WEBNOVINY.SK

Foto: Ilustračné foto SITA, APLONDÝN 11. októbra (WEBNOVINY) – V utorok sa na Najvyššom súde v Londýne začne proces, ktorý môže rozhodnúť o budúcnosti futbalového klubu FC Liverpool.

Najväčší veriteľ zadlženej organizácie Royal Bank of Scotland (RBS) sa ocitol v spore s doterajšími americkými majiteľmi Tomom Hicksom a Georgeom Gillettom, ktorí odmietajú uznať rozhodnutie správnej rady o predaji klubu spoločnosti New England Sports Venture (NESV). Kauza sa týka otázky, či predseda správnej rady FC Liverpool Martin Broughton disponuje právomocou rozhodnúť o zmene vlastníkov.

Broughtonov názor sa stretol s podporou ďalších dvoch členov správnej rady – výkonného riaditeľa klubu Christiana Purslowa a obchodného riaditeľa Iana Ayreho. Pomer hlasov tak bol tri proti dvom, preto sa Hicks a Gillett ako oponenti návrhu na predaj 18-násobného anglického šampióna za 300-miliónov libier pokúsili Purslowa s Ayrem odvolať.

RBS vyjadrila súhlas s riešením situácie príchodom investora, akým je NESV, rovnako sa k celej záležitosti postavilo aj vedenie Premier League.

SITA, AP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM