Peter Simon Regióny Rôzne

Rožňava a la Karibik: Tieto nádherné scenérie vytvorí len západ slnka

Rožňava je na východe a pritom, aký krásny tu je aj západ. Konkrétne západ slnka. Pozrite si farebné výjavy na oblohe nad mestom. Oplatí sa.

Ilustračný obrázok k článku Rožňava a la Karibik: Tieto nádherné scenérie vytvorí len západ slnka
7
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Tomu sa povie fascinujúce divadlo, ktoré dokáže potešiť ľudské oči. V Rožňave sme často svedkami oku lahodiacemu západu Slnka. Ten dokáže vyčarovať pestrofarebné oblaky (fotky v galérii).

Mať občas hlavu v oblakoch nie je vôbec na škodu. Vďaka tomu, že sme zaostrili v pravý čas na oblohu, podarilo sa nám počas leta zachytiť zaujímavý jav. Nádherné pestrofarebné oblaky. Tie teda nie sú len záležitosťou kreslených rozprávok, ale ako sa ukázalo, vyskytujú sa aj nad Rožňavou.

Nad našim mestom to už veľakrát vyzeralo ako z rozprávky. O úkaz sa stará zapadajúce Slnko, ktoré ešte poslednými lúčmi stíha zafarbiť oblaky letným šatom.

My sme neváhali a tú krásu sme si odfotili tiež. Vznikli fotky, ktoré polahodia nejednému oku. Gemer ukrýva rôzne krásy, či už prírodné, historické, no z času na čas sa vyskytne aj niečo takéto, a pri pohľade smerom k vesmíru aspoň na istý moment zabudneme na všedné problémy.

Fotky nájdete v našej galérii.

Máte aj vy nejaké zaujímavé zábery, o ktoré sa chcete podeliť? Pošlite nám ich na simon@global24.sk a radi ich uverejníme.

Titulná foto: ilustračné

Obrazom: Západ slnka dokáže vytvoriť nádherné scenérie
7
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM