Aktualizované Krimi

ROZRUCH pod Tatrami! Niekto v hoteli nahlásil BOMBU, na mieste zasahovali hasiči aj psovod

Pyrotechnická prehliadka hotela bola vykonaná príslušníkmi polície spolu so psovodom a psom špecializovaným na vyhľadávanie výbušnín.

Ilustračný obrázok k článku ROZRUCH pod Tatrami! Niekto v hoteli nahlásil BOMBU, na mieste zasahovali hasiči aj psovod
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

V Hoteli Lomnica v Tatranskej Lomnici sa bomba nenašla. Ako TASR za hotel informovala Katarína Židek Gaťašová, jeho zamestnanci dostali v sobotu (21. 10.) podvečer výhražnú správu s informáciou o prítomnosti výbušného zariadenia v jeho priestoroch.

„Na miesto boli okamžite privolaní príslušníci Policajného zboru a Hasičského a záchranného zboru Vysoké Tatry. Hostia boli následne po nahlásení bomby bezpečne evakuovaní do sesterskej prevádzky hotela, reštaurácie Kuszmannov bazár, kde sa o nich personál hotela postaral,“ uviedla Židek Gaťašová.

Ako povedala, pyrotechnická prehliadka hotela príslušníkmi polície spolu so psovodom a psom špecializovaným na vyhľadávanie výbušnín bola po niekoľkých hodinách ukončená s negatívnym výsledkom.

„V prípade, ak by sa potrebné bezpečnostné práce neukončili do polnoci, mali sme pre hostí zabezpečené ubytovanie v okolitých hoteloch. V tomto prípade sa bude polícia zaoberať podozrením na skutok šírenia poplašnej správy,“ dodal Peter Mudrý, člen predstavenstva Mores Resort, a. s., ktorá je majiteľom Hotela Lomnica a reštaurácie Kuszmannov bazár.

ilustračné foto

Zdroj: Facebook.com/Chris Sadler
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM