Krimi

S tragédiami na cestách sa akoby roztrhlo vrece: Pri nehodách zomreli tínedžeri

Dopravné nehody si za posledné tri dni vyžiadali viaceré ľudské životy. Po zrážke zomrela cyklistka, iba 19-ročný mladík a nehodu mala aj sanitka.

Ilustračný obrázok k článku S tragédiami na cestách sa akoby roztrhlo vrece: Pri nehodách zomreli tínedžeri
Zdroj: TASR

Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia po dopravnej nehode dvoch osobných motorových vozidiel, ku ktorej došlo v stredu (31. 8.) približne o 21.30 h pri obci Rožkovany v Sabinovskom okrese. TASR o tom dnes informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Smrť tínedžerov

Podľa jeho slov 19-ročný vodič Martin F. viedol osobné motorové vozidlo zn. Honda Civic v smere na Lipany. Pri predchádzaní vozidla zn. Škoda Fabia, ktoré viedol 21-ročný Peter J., a pri následnom zaradení sa do pravého jazdného pruhu narazil do tohto vozidla, dôsledkom čoho zišla Škoda Fabia z cesty a vrazila do stromu.

Následne sa odrazila späť na komunikáciu, kde zostala stáť. Auto Honda Civic po kontakte s vozidlom Škoda Fabia zišlo z cesty vpravo, kde narazilo do iného stromu a následne na trávnatý porast. Dôsledkom zrážky utrpel vodič Martin F. zranenia, ktorým dnes v čase o 02.42 h podľahol vo fakultnej prešovskej nemocnici.

Tri spolujazdkyne vo vozidle Honda utrpeli ťažké poranenia. Doposiaľ sú udržiavané v umelom spánku na ARO vo fakultnej nemocnici v Prešove.

Rozsah ich poranení je podľa slov Džobanika zatiaľ neznámy. Vo vozidle Škoda Fabia sedel okrem vodiča aj spolujazdec, pričom obaja neutrpeli žiadne zranenia.

Čítajte aj: Keď pijem, auto zostane doma! Povie si to viac žien alebo mužov?

Tragická dopravná nehoda sa stala aj vo štvrtok v obci Podlužany (okres Levice). Iba 16-ročná cyklistka sa zrazila vo štvrtok večer na ceste medzi Podlužanmi (okres Levice) a Prusmi (okres Bánovce nad Bebravou) s nákladným autom.

Tínedžerka utrpela vážne zranenia, svedkovia nehody ju museli okamžite oživovať. Na pomoc bola privolaná sanitka aj leteckí záchranári. Zdravotníci pokračovali v oživovaní mladého diečaťa. Ich snaha ale bola márna. Tínedžerka svojim zraneniam na mieste podľahla, informoval denník cas.sk.

Smrteľná nehoda so sanitkou

Vo štvrtok došlo aj k inej nehode. Medzi Skalicou a Holíčom sa o 21.30 h stala dopravná nehoda medzi osobným autom Audi 80 a sanitkou Rýchlej zdravotníckej pomoci Sicar Rasic, informovala krajská hovorkyňa Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Ako uviedla, vozidlo značky Audi viedol 22-ročný muž z Chropova v smere od Skalice. Pravdepodobne pri predchádzaní iného auta prešiel vodič do protismeru, kde došlo k zrážke so sanitkou. Vodič Audi utrpel ťažké zranenia, 37-ročný vodič sanitky z Malaciek a 39-ročný zdravotník z Gbelov sa zranili ľahko.

Čítajte aj: FOTO z miesta tragickej nehody. Neďaleko Zvolena vyhasol život chodca (†35)

"Prepravovaný pacient z Holíča vo veku 59 rokov po prevoze v nemocnici zomrel. U nebohého vykonajú pitvu na zistenie príčiny jeho smrti. Dychové skúšky na alkohol boli u oboch vodičov negatívne. Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody polícia vyšetruje, bolo začaté trestné stíhanie pre usmrtenie a ublíženie na zdraví,“ uviedla hovorkyňa.

Polícia pripomína, najmä mladým vodičom, že sú povinní v cestnej premávke správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozovali bezpečnosť iných. Sú povinní sledovať situáciu v cestnej premávke a tej aj prispôsobiť svoje správanie. Vodič nesmie predchádzať, ak by ohrozil alebo obmedzil vodiča jazdiaceho v protismere, alebo ohrozil iného účastníka cestnej premávky.

Ilustračné foto, TASR

Nehody
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM