Rastislav Búgel Politika

Silná zbraň do druhého kola! Pellegriniho chcú podporiť voliči Danka, Kotlebu aj Forróa

Komu by Slováci dali svoj hlas v druhom kole prezidentských volieb, keby nepostúpil ich favorit? Odhaľuje to najnovší prieskum.

Ilustračný obrázok k článku Silná zbraň do druhého kola! Pellegriniho chcú podporiť voliči Danka, Kotlebu aj Forróa
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Podľa najnovšieho prieskumu, ktorý vykonala agentúra AKO, by do druhého kola prezidentských volieb postúpil Peter Pellegrini (39 percent hlasov) a Ivan Korčok (37,2 percenta). Prieskum bol realizovaný exkluzívne pre televíziu JOJ a jej reláciu Na hrane.

Televíziu zaujímalo, koho by voliči neúspešných kandidátov volili v druhom kole z dvojice Peter Pellegrini a Ivan Korčok.

Koho by volili v druhom kole?

Štefana Harabina by v prvom kole volilo 8,1 percenta opýtaných. Až 64 percent jeho voličov by v druhom kole volilo Petra Pellegriniho. Iba tri percentá oslovených by volili Ivana Korčoka.

Igor Matovič by oslovil 4,8 percenta voličov. 54 percent z nich by v druhom kole podporilo Ivana Korčoka. Pellegriniho by volilo ďalších 29 percent jeho voličov.

Ján Kubiš by podľa prieskumu v prvom kole získal 3 percentá hlasov. 45 percent jeho voličov by v druhom kole podporilo Ivana Korčoka a 41 percent Petra Pellegriniho.

Ďalší kandidáti

Krisztián Forró by podľa prieskumu v prvom kole získal 2,4 % hlasov. Až 70 percent jeho voličov by v druhom kole podporilo Pellegriniho. Korčok by získal dôveru len 5 percent Forróovej voličskej základne.

Andrej Danko by v prvom kole získal 2,1 percenta, z čoho 82 percent ľudí by v druhom kole podporilo Pellegriniho a 18 percent Korčoka.

1,9 percenta hlasov by patrilo Patrikovi Dubrovskému. 60 percent jeho hlasov by v ďalšom kole získal Korčok a len 14 percent voličov by sa rozhodlo pre Pellegriniho.

Marián Kotleba by podľa prieskumu v prvom kole získal 0,9 % hlasov. V druhom kole by 72 percent jeho voličov dalo hlas Petrovi Pellegrinimu a Ivanovi Korčokovi 28 percent.

Milan Náhlik by v prvom kole dosiahol výsledok 0,6 percenta. Z prieskumu vyplynulo, že všetci jeho voliči by v druhom kole podporili Korčoka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Facebook.com/Peter Pellegrini
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM