han Politika

Smer naberá na sile, NAHÁŇAJÚ ho progresívci: Absolútny prepad Matoviča so Sulíkom!

Voľby do Národnej rady (NR) SR by v auguste vyhrala strana Smer-SD so ziskom 23,3 percenta hlasov. Ako by to dopadlo na ďalších miestach?

Ilustračný obrázok k článku Smer naberá na sile, NAHÁŇAJÚ ho progresívci: Absolútny prepad Matoviča so Sulíkom!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák , Facebook.com/Robert Fico

Nasledovali by Progresívne Slovensko (PS) so 17 percentami a Hlas-SD s 11,5 percenta. Vyplýva to z volebného modelu agentúry NMS Market Research Slovakia pre denník Sme.

Do parlamentu by sa dostali aj Republika (7,5 percenta) a SNS (6 percent). Rovnako by do NR SR postúpili Sme rodina (5,6 percenta) aj KDH (5 percent).

Pred bránami parlamentu by ostala koalícia OĽANO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia. Získala by 6,3 percenta hlasov voličov, no ako koalícia troch strán potrebuje na postup do parlamentu aspoň sedem percent.

Ďalšie poradie

Potrebných päť percent by nezískali ani SaS (4,5 percenta), Aliancia (3 percentá), Kotlebovci – ĽSNS (2,8 percenta), Demokrati (2,6 percenta) či Modrí, Most-Híd (1,6 percenta). Do NR SR by sa nedostali ani Spravodlivosť (0,6 percenta), Komunistická strana Slovenska (0,5 percenta) a Maďarské fórum (0,4 percenta).

Smer-SD by v parlamente získal 46 kresiel, PS 33 a Hlas-SD 23. S 15 poslancami by v NR SR bola Republika, s 12 SNS, s 11 Sme rodina a KDH s desiatimi.

Prieskum sa realizoval od 1. do 7. augusta na vzorke 1416 respondentov.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM