Krimi

Smutná štatistika: Počas prázdnin zomrelo na slovenských cestách 21 ľudí

Nepozornosť, nezodpovedná jazda a strata koncentrácie si často vyberajú svoju daň. Aj počas tohtoročného leta sa dopravné nehody ľuďom nevyhýbajú. Na cestách ich zahynulo 21.

Ilustračný obrázok k článku Smutná štatistika: Počas prázdnin zomrelo na slovenských cestách 21 ľudí
Zdroj: Policajný zbor SR

Pri dopravných nehodách počas prvých troch prázdninových týždňov od 1. júla do 23. júla prišlo o život 21 osôb, čo je v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka o jednu osobu menej. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Zo štatistík Policajného zboru vyplýva, že na cestách v tomto období zomreli dvaja motocyklisti, dvaja cyklisti, jeden chodec a 16 vodičov a ich spolujazdcov.

Na cestách sa stalo spolu 943 nehôd, čo je o 65 viac ako za prvé tri prázdninové týždne minulého roka. Podľa polície je však mnoho z nich administratívnych, čo znamená, že síce sa nikto z účastníkov nezranil, napriek tomu políciu zavolali, pretože sa buď medzi sebou nedohodli na zavinení, prípadne vznikla škoda vyššia ako 3990 eur.

„Medzi najčastejšie príčiny dopravných nehôd patrí porušenie povinnosti vodiča, neprimeraná rýchlosť jazdy a nesprávna jazda cez križovatku,“ povedala Baloghová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM