Webnoviny - Svet

Susedné meny končili v blízkosti otváracích úrovní

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/APBRATISLAVA 5. mája (WEBNOVINY) – Susedné meny končili štvrtkové obchodovanie na devízovom trhu zhruba tam, kde aj ráno otvárali. Jedine maďarský forint sa podľa dílera OTP Banky Juraja Mitošinku nepatrne zhodnotil, a to z ranných 265,63 HUF/EUR na 265,25 HUF/EUR. Poľský zlotý otváral na úrovni 3,950 PLN/EUR a pri nej bol aj ku koncu dňa. Česká koruna bola ráno pri 24,170 CZK/EUR a pri nej aj končila.

Česká centrálna banka rozhodla o ponechaní svojich úrokových sadzieb na nezmenenej úrovni, čo bolo v súlade s očakávaniami trhu. V rámci regiónu sa však objavili názory analytikov, že česká koruna a poľský zlotý by si mohli v blízkej budúcnosti ešte polepšiť. Naopak, kurz maďarského forintu by sa mal podľa odhadov udržať pri súčasných hodnotách.

Americký dolár voči euru bol ráno na 1,4811 USD/EUR a o šestnástej hodine bol pri 1,4660 USD/EUR. Euro sa tak výrazne zhodnotilo. Európska centrálna banka úrokové sadzby nezmenila, čo sa aj očakávalo. Trh čakal na následné komentáre prezidenta banky Jean-Claude Tricheta. Pôvodne sa rátalo s tým, že sadzby sa budú zvyšovať v júni, no po Trichetových vyhláseniach to už tak nevyzerá. A vzhľadom na to, že trh bol zároveň aj prekúpený, tak prišla rýchla eurová korekcia a dolár zhodnotil.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM