Hokej Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Hokejová legenda Chára je nezničiteľný

Bude z neho druhý Jágr? Túto otázku si na adresu Zdena Cháru kladú kanadskí aj českí novinári. “Neprehliadnuteľný obor” má už 40 rokov a do dôchodku sa nechystá

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Hokejová legenda Chára je nezničiteľný
Zdroj: TASR

Zdeno Chára patrí medzi najväčšie slovenské hokejové hviezdy a slávu si užíva aj v zámorí, kde v NHL odohral už dvadsať sezón. Na ľade už patrí medzi seniorov, ale to mu nebráni v tom, aby sa stále udržiaval v špičkovej forme. Vďaka nej bol aj v minulej sezóne najvyťaženejším hráčom Bostonu. V základnej časti odohral v každom stretnutí v priemere 23 a pol minúty. Okrem toho je aj veľký sympaťák a správny chlap, čo prirodzene zvyšuje jeho popularitu.

Stále mu to korčuľuje

“Že hokejová NHL nie je pre starých? Ale kdeže! Pár výnimiek by sa našlo a jedna z nich je vyslovene neprehliadnuteľná. Je ňou štyridsaťročný obranca Zdeno Chára, ktorý nevyčnieva len svojou výškou 205 cm, ale predvšetkým schopnosťou dlho sa držať na vrchole,” píše český portál Lidovky.cz.

Článok nešetrí superlatívmi na Chárovu adresu: “Slovenský obor má za sebou už dvadsať sezón v NHL a rozhodne neplánuje, že by skončil, aj keď je už podľa všeobecných predpokladov za zenitom a po sezóne mu v Bostone končí sedemročný kontrakt za 45,5 milióna dolárov.”

Chára na to reaguje slovami, že hokej skrátka miluje a tak sa mu chce venovať tak dlho, ako to len pôjde: “Baví ma trénovať a baví ma aj to, že človek sa tomuto zamestnaniu musí veľmi obetovať. Stále môžem byť dobrý a užívam si to. Chcem sa zlepšovať a hrať tak dlho, ako to len pôjde.”

Nový Jágr

Článok cituje aj kanadského reportéra časopisu The Hockey News, ktorý slovenskému borcovi zložil na sociálnej sieti poklonu: “Chára by mohol byť novým Jágrom. Je v neuveriteľnej kondícii.” Česká hokejová legenda Jágr hral v NHL do svojich 45-tich rokov a podľa portálu je stále možné, že sa ešte dohodne na poslednej zmluve. “Chára bude hrať minimálne do 41 rokov, ale dá sa predpokladať, že to nebude jeho konečná stanica.”

Aj samotný Chára potvrdzuje, že do dôchodku sa rozhodne nechystá. “Vždy som cítil, že môžem hrať dlho, keď budem v kondícii, zdravý a vyhnú sa mi zranenia. Verím tomu, že stále môžem podávať konzistentné výkony. Určite chcem pokračovať, netajím sa tým, aj keď zatiaľ nemôžem potvrdiť, či o mňa bude záujem. Niektorí ľudia mi totiž veria a iní nie,” dodal slovenský obranca. Jeho početní fanúšikovia po celom svete mu rozhodne veria.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM