Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Mečiar opäť perlil – choďte do prd.le!

Bývalý slovenský premiér nezostáva nič dlžný svojej povesti grobiana, ktorý pri otázkach na pôvod svojho rozsiahleho majetku reaguje vždy agresívne. Nuž, keď chýbajú argumenty...

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Mečiar opäť perlil – choďte do prd.le!
Zdroj: TASR

Aj české médiá si všimli, že Vladimír Mečiar sa po dlhšom čase opäť ukázal na verejnosti. Jeho strana HZDS definitívne odišla na smetisko dejín a jej dlhoročný predseda už niekoľko rokov žije v ústraní vo svojej vile Elektre v Trenčianskych Tepliciach. Teraz sa však vybral na odbornú konferenciu o právnom štáte, ktorú zorganizovali „nacionalistické spolky“ a kde sa stretol so svojimi dávnymi súputníkmi. Jeho vulgárne slová na adresu novinárov zaujali aj český portál Lidovky.cz .

Starý boxer vypenil

Keď Vladimír Mečiar odchádzal z pozície predsedu vlády v roku 1998, dojemne do televíznych kamier tvrdil, že vlastní iba trojizbový byt a malú korzičku (auto značky Opel Korza). A potom sa zrazu prevalilo, že mu patrí celý štvorpodlažný penzión Elektra v Trenčianskych Tepliciach. Mečiar ho kúpil za päť miliónov korún a ďalších viac ako 41 miliónov korún vrazil do jeho rekonštrukcie.

Bývalý vplyvný politik a boxér nikdy dôveryhodne nevysvetlil, odkiaľ vzal toľko peňazí. Tvrdil, že si požičal, ale potom nevysvetlil, odkiaľ by vzal peniaze na splátky takého obrovského dlhu. Aj pri premiérskom plate by musel žiť dlhšie ako korytnačka, aby splatil 46 miliónov korún.

Keď sa teraz po dlhšej dobe opäť objavil na konferencii v Bratislave, novinári sa ho opäť spýtali, odkiaľ vzal peniaze na Elektru. „Choďte do prdele! Čo je vás do toho, odkiaľ som vzal peniaze,“ cituje Mečiarovu rozzúrenú reakciu portál Lidovky.cz. Pripomína tiež, že pred rokmi, keď bol ešte Mečiar pri sile, za rovnakú otázku chytil jedného redaktora pod krk.

Bez sebareflexie

Lidovky.cz približujú, ako expremiér prekrúca pravdu. Práve za jeho vlády sa na Slovensku hrubo pošliapavali zásady civilizovaného demokratického štátu a práva. Či už je to škandalózna privatizácia, prípad poslanca Gauliedera, alebo únos prezidentovho syna. Je preto zarážajúce, že Mečiar má guráž vystúpiť s prednáškou na konferencii s názvom *„Právny štát alebo právo na pravdu.*“

Bývalý šéf HZDS sa sťažoval, že zrušenie jeho amnestií na únos Michala Kováča ml. je pošliapaním jeho práv. Tento krok pritom odobril aj Ústavný súd. Je jasné, že Mečiar je dodnes citlivý na otázky o jeho úlohe v tomto zločine a novinárske otázky na túto tému označil za „idiotské.“

Portál dodáva, že na konferenciu sa prišli pozrieť najmä dôchodcovia, aby opäť uvideli svoj starý idol. Konala sa v hoteli, ktorý patrí bývalému šéfovi SIS Ivanovi Lexovi, ktorý je s únosom spájaný. „Ministerka spravodlivosti vyjadrila poľutovanie nad tým, že na konferenciu prišli aj sudcovia ústavného a najvyššieho súdu Milan Ľalík a Štefan Harabin,“ dodal portál.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM