Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Sagan udáva trendy, je už aj módna ikona!

Francúzi vzdávajú poklonu módnemu vkusu nášho najúspešnejšieho cyklistu a jeho ženy. Na galavečer do exotického Abú Zabí prišli oblečení naozaj netradične!

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Sagan udáva trendy, je už aj módna ikona!
Zdroj: TASR

Očaruje nielen na bicykli, ale aj pri príležitostiach, keď dres vymení za módne kreácie. Peter Sagan už niekoľkokrát predviedol, že má odvahu svojimi šatami šokovať a zároveň zožať uznanie módnych expertov. Je to skrátka roková hviezda cyklistiky a svoj imidž rebela si zachováva na bicykli i mimo neho.

Francúzi to vedia oceniť

„Peter, si naozaj štýlový!“ píše francúzsky portál Le Télégramme na adresu oblečenia Saganovcov počas nedávneho galavečera Medzinárodnej cyklistickej únie v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch. Náš slávny športovec so svojou manželkou na seba vraj strhli všetku pozornosť.

“Tak ako na bicykli, Slovák vyvolal senzáciu. Prišiel v dobovom kostýme (!) s klobúkom, paličkou, v teniskách a červených ponožkách. Super, Peter!” uznanlivo píše Le Télégramme. Katka mala na sebe zaujímavé biele šaty s motívom prírody.

„Vyberali sme to spolu s Katkou naozaj starostlivo. Mám rád zaujímavé kúsky a rozhodli sme sa, že nechceme ako bejby stáť v kúte. Viac pozornosti sme venovali výberu Katkiných šiat. Myslím si, že bola ako víla, to pre ňu nie je ťažké,“ povedal Peter Sagan v stanovisku pre agentúru SITA.

Klobúk a paličku si zvolil z jednoduchého dôvodu – páčili sa mu. „Prečo nie? Nie je veľa príležitostí na to zvoliť si naozaj výnimočné oblečenie, tento večer si ho vyslovene pýtal,“ doplnila Katarína. Jej manžel si v ten večer prevzal dve ocenenia – za celkový triumf v hodnotení WorldTour a tiež ako staronový majster sveta v pretekoch s hromadným štartom.

Bude z neho návrhár?

Až raz Sagan zavesí cyklistický dres na klinec, mohol by sa pokojne vrhnúť aj do odevného priemyslu. Napokon, svoj prvý módny počin už urobil v roku 2014, keď predstavil prvú časť svojej kolekcie oblečenia na voľný čas. Dizajnér spoločnosti G4 Geoffroy Lequatre pre neho navrhol tričko “Petrove kvety,” ktoré nesie Saganovu tvár a rok narodenia.

Svojimi šatami Peter ohúril aj minulý rok na vlastnej svadbe. Prišiel oblečený v žakárovom kaftane s kožušinou a namiesto košele zvolil bohato vyšívanú tuniku. Niektorí v tom videli hru na ruského cára, ale v skutočnosti išlo o štylizovaný odev inšpirovaný slovanským šľachtickým folklórom. Podobne sa totiž obliekali hornouhorskí palatíni zo 17. storočia.

Nevesta Katka mala jednoduché biele šaty a tak zlé jazyky podotkli, že je nevhodné, aby ženích svojim oblekom zatienil nevestu. Mladomanželom to však nijako neprekážalo a žiarili šťastím. Zrejme už majú dávno urovnané, kto v ich vzťahu bude pútať najväčšiu pozornosť.

Peter Sagan
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM